Африканското командване на въоръжените сили на САЩ съобщи, че временно

...
Африканското командване на въоръжените сили на САЩ съобщи, че временно
Коментари Харесай

Силите на САЩ временно се преместват от Либия заради създалата се ситуация

Африканското командване на въоръжените сили на Съединени американски щати заяви, че краткотрайно реалокира контингента си от Либия поради създалата се там обстановка, съобщи ТАСС.

"Ще продължим да следим обстановката на терен и ще преценим по кое време е допустимо възобновяване на американското военно наличие ", написа АФРИКОМ в "Туитър ".

Офанзивата на силите на военачалника Халифа Хафтар към Триполи се забави поради яростни сражения през днешния ден с проправителствените групировки, заяви Франс прес. Сред неколкочасова пауза през нощта боевете бяха възобновени тази заран южно от столицата, основно в Уади Раби и в периметъра към интернационалното летище на Триполи, на 30-ина километра от града.

Военновъздушните сили на държавното управление на националното единодушие на Файез Сарадж нанесоха серия от удари по позиции на силите на Хафтар в региона на летището. Хафтар също заяви, че неговите сили са нанесли първи въздушен удар по предградие на столицата.

Говорителят на въоръжените сили на държавното управление на Сарадж разгласи през днешния ден началото на контраатака за "разчистване на всички градове " от "нелегитимните сили ", имайки поради милициите на Хафтар. Операцията е наречена "Вулкан на гнева ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР