АЕЦ Козлодуй иска аз да онемея и ослепея, за да

...
АЕЦ Козлодуй иска аз да онемея и ослепея, за да
Коментари Харесай

Съдената от АЕЦ „Козлодуй” за половин милион мед. сестра: Искат д...

„ АЕЦ „ Козлодуй ” желае аз да онемея и ослепея, с цел да не виждам нарушаванията. Не мога да си го разреша. Работниците не заслужават това отношение. В първия миг не можах да отвръщам, тъй като не имах вяра че може да се случи. Не позволявам, че в страна от Европейски Съюз държавно дружество ще си разреши да реагира по този метод, като изиска от жител сума, която е непостижима съвсем за никой в страната. Каквото и да направя, не мога да събера парите ”, изясни Наталия Станчева.

„ Подадох над 70 заявки за достъп за социална информация. Бях уволнена преди година и половина, тъй като отхвърлих да правя медицински прегледи, които не са в моята подготвеност. След 3 инстанции съдът ме възвърне на работа. По време на делото изникнаха данни, които водеха към странни нередности и нарушавания. Едно от тях е, че в региона на 5 блок има поликлиника. Там работех. Тя няма регистрация нито по Закона за лечебните заведения, нито по Закона за здравето. Контролните органи направиха инспекции. В протоколите е записано едно и също – съществуване на противозаконна здравна активност. Издадоха наставления. Преди години може би нормативната уредба в страната го е разрешавала, само че в последните 25 години разпоредбите се трансформираха. В момента работодателят си е наел лекари, които правят здравното наблюдаване на работещите в електроцентралата. Те са под цялостен надзор от АЕЦ. Работодателят упражнява цялостен надзор върху своите служащи. Прегледите са фиктивни ”, безапелационна е някогашната работничка в електроцентралата.

По думите ѝ чиновниците там се опасяват да си търсят правата.

„ Съпругът ми работи там, само че преди към месец го повика от управлението и му оповестиха, че в случай че не престана да се занимавам с тях и той ще бъде уволнен ”, посочи дамата.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР