АЕЦ Козлодуй – 50 години енергия за чиста природа е

...
АЕЦ Козлодуй – 50 години енергия за чиста природа е
Коментари Харесай

Литературен конкурс по повод юбилея на АЕЦ "Козлодуй"

" АЕЦ " Козлодуй " – 50 години сила за чиста природа " е тематиката на книжовен конкурс, който се провежда от читалището в гр. Козлодуй, книжовен клуб " Нашето слово " и атомната централа с поддръжката на Община Козлодуй. 
 
Литературният конкурс за лирика и прозаичност е отдаден на 50-годишнината от въвеждането в употреба на атомната централа, която е знакова за енергетиката на България и е един от водещите знаци на град Козлодуй. 
 
Целите на състезанието са:
1. Отдаване на заслужена респект, почитание и самопризнание на първостроителите на АЕЦ " козлодуй " и на хилядите експерти и служащи, които влагат своите познания, умения, опит и сили да развиването на българската нуклеарна енергетика;
2. Стимулиране на създателите за основаване на високохудожествени произведения, подпомагащи развиването на нравствени и естетически полезности в духа на българските традиции; 
3. Открояване на креативен достижения в региона на поезията и прозата; 
4. Утвърждаване на престижа на АЕЦ " Козлодуй " и обогатяване на духовната просвета на град Козлодуй.
 
Условията за присъединяване са следните:
1. В състезанието могат да вземат участие създатели със лични произведения, които дават отговор на тематиката, задачите и условията, разпределени във възрастови групи, както следва:
- първа група - възпитаници 1-4 клас;
- втора група - възпитаници 5-7 клас;
- трета група - възпитаници - 8-12 клас;
- четвърта група - създатели над 19 години.
2. В категория " Поезия " се позволява присъединяване с до 3 поетични творчи. В категория " Проза " (есе, роман, приказка, етюд, пътепис) се позволява 1 творба с размер до 3 общоприети страници А4; 
3. Текстовете с шрифт Times Mew Roman, размер 12 пункта, почти 1800 знака на страница, изпращайте на e-mail: [email protected] с два обособени прикачени файла, като в първия е конкурсната творба/творби, а вторият съдържа данните на създателя: три имена, възраст/клас, обитаемо място, теефон, e-mail (за възпитаници до 4 клас и e-mail на родител);
4. За по-голяма обективност състезанието е неизвестен! Крайният период за приемане напроизведения е 30 април 2024 г.;
5. В състезанието няма да се позволяват участници с непълна информация, с оповестено авторско име дружно с текста или с тематично несъответствие;
6. Представената творба не би трябвало да е оповестена досега на оповестяване на резултатите и да не е награждаване в други състезания. Участието е самостоятелно и не се позволяват съавторство или групово присъединяване от креативен съюзи. 
 
Оценяване на конкурсните произведения
Конкурсните творби се правят оценка от жури, като решенията му са окончатени и не подлежат на обжалване. Наградите се присъждат по жанрове и възрастови групи. Резултатите ще бъдат обществено оповестени на публична гала като част от програмата за честване на Деня на енергетика. Датата и мястото ще бъдат оповестени в допълнение. 

Организаторите си резервират правото да разгласяват отличеите произведения в медиите и в печатен алманах, без да дължат авторски възнаграждения, за разпространение на състезанието и ролята на АЕЦ " Козлодуй " за по-добро бъдеще с чиста сила за хората. 

Литературният конкурс се управлява от библиотеката при НЧХП " Христо Ботев - 1879 " - град козлодуй, която съхранява дневник с протокоите на журита и списък с конкурсните произведения. 

За повече информация: Силвия Маринова - секретар на НЧХП " Христо Ботев - 1879 ", тел. 0887077882, и Роси Савова - ръководител на ЛК " Нашето слово ", тел. 0879269274.

Конкурсът се провежда с поддръжката на Община Козлодуй. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР