Аерогарите във Варна и Бургас се нареждат сред летищата в

...
Аерогарите във Варна и Бургас се нареждат сред летищата в
Коментари Харесай

Летищата във Варна и Бургас се присъединяват към Декларацията от Тулуза

Аерогарите във Варна и Бургас се подреждат измежду летищата в цяла Европа, които вземат участие в усилването на уговорката на промишлеността за бъдеще без нездравословни излъчвания, оповестиха за Varna24.bg от пресцентъра на летище Варна.

" Декларацията от Тулуза " бележи нова глава в устрема на Европа към нулеви чисти излъчвания в авиацията до 2050 година! Летищата във Варна и Бургас към този момент са измежду тези от целия континент, които придвижат самодейността напред.

С " Декларацията от Тулуза “ се отбелязва първият път, в който европейските държавни управления, Европейската комисия, промишлеността, синдикатите и останалите  ключови заинтригувани страни публично се причисляват към декарбонизацията на авиационния бранш. Това е извънредно значим миг, който проправя път за съответните последващи стъпки, както в основаването на Пакт на Европейски Съюз за декарбонизация на авиацията, само че по този начин също и в международен мащаб, като се чака ICAO, по-късно през годината, да дефинира световната цел пред интернационалната авиация.

От много време точно летищата са пионерите, които проправят напред предизвикването за декарбонизиране на авиацията. Почти 200 европейски летища към този момент са сертифицирани по Програмата за въглеродна акредитация на летищата, като техният брой нараства до 400 в международен мащаб. По този метод достигането на нулеви чисти нулеви въглеродни излъчвания за летищните интервенции до 2050 година реализира осезателен прогрес.

Подписването на Декларацията от ACI EUROPE, както като независима институция, по този начин и като сътрудник в пътната карта за авиационната промишленост Дестинация 2050, в този момент се добавя и от самостоятелния ангажимент на над 200 летища в целия континент.

Оливие Янковец, общоприет шеф на ACI EUROPE, декларира: " Всяко летище, подписало тази декларация, прави осезаема смяна в нашето бъдеще като промишленост, стопанска система и като общество. Те не престават да показват упоритост, визия и високи достижения в своите устойчиви дейности. Възхищавам се и приветствам всяко едно от тях ".

“Щастливи сме, че с увереност се причисляваме към тази интернационална самодейност на ACI EUROPE. Летищата ни във Варна и Бургас към този момент реализираха много, само че това е единствено началото! Колкото и сложна да е обстановката в авиацията, като цяло, в напъните й да бъде неутрална във връзка с излъчванията, всички ние би трябвало да създадем всичко допустимо да ускорим този развой оптимално! Това е част от наследството, което ще остави нашето потомство: дали просто приказваме или ще действаме? С напредналата ни подготовка по построяването на слънчеви системи на нашите летища, скоро ще създадем още по-голяма крачка към това да бъдем неутрални откъм въглеродни излъчвания ", съобщи доктор Франк Кванте, Главен изпълнителен шеф на Фрапорт Туин Стар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР