Адвокатурата се противопостави на намерението на управляващите и Вiисшия съдебен

...
Адвокатурата се противопостави на намерението на управляващите и Вiисшия съдебен
Коментари Харесай

Адвокатурата е против затварянето на съдебната система

Адвокатурата се опълчи на желанието на ръководещите и Вiисшия правосъден съвет да бъде оповестена правосъдна почивка до края на годината поради разпространяването на коронавирусната зараза. По време на правосъдната почивка съдът организира единствено неотложи съвещания, като тези по ограниченията за неотклонение.

Преди ден Висш съдебен съвет съгласува позитивно желанието на ръководещите от ГЕРБ да разгласят правосъдна почивка до края на годината. Положението в редица огромни съдилища в страната е обезпокоително поради огромния брой зразени и карантинирани магистрати. Един арбитър от Благоевград към този момент умря поради ковид, а 8% от административните съдии са инфектирани или карантинирани.

Адвокатурата упорства правосъдната система да продължи да работи, само че по специфични процесуални правила, които да лимитират физическото наличие на хора в съдилищата, само че да им подсигуряват присъединяване по делата.

“Без непрекъснато и дейно работеща правосъдна система, в действителност няма страна. Постоянно работеща правосъдна система допуска освен опция да бъдат подавани правосъдни бумаги, само че най-много делата да се преглеждат и вземат решение в рационални периоди. Достъпът до правораздаване и правото на обективен развой е безвъзвратен детайл на правовата страна, без който е невероятно реализирането на върховенството на правото като съществена полезност на цивилизованото общество “, се споделя в позицията на адвокатурата.

В нея се добавя, че България се намира в невиждана рецесия, само че това постанова не абдикация на страната от нейна съществена функционалност – правосъдието
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР