Адвокатката на Германия Таня фон Услар-Глайхен, юридически съветник на германското

...
Адвокатката на Германия Таня фон Услар-Глайхен, юридически съветник на германското
Коментари Харесай

Берлин отрече пред съда в Хага участие в геноцид в Газа с продажба на оръжие за Израел

Адвокатката на Германия Таня декор Услар-Глайхен, юридически консултант на немското министерство на външните работи, съобщи пред съдиите в Международния съд, че импортираният от Никарагуа правосъден иск е припрян и се основава на неубедителни доказателства, уточни Ройтерс. Тя добави, че немският експорт на оръжие за Израел е бил деликатно изследван, с цел да се подсигурява спазването на интернационалното право.

" Германия прави всичко по силите си, с цел да оправдае своята отговорност и пред израелците, и пред палестинците " , съобщи още юристката. Ройтерс показва, че Германия е страната с най-големи доставки на филантропична помощ за палестинците.

Фон Услар-Глайхен съобщи, че сигурността на Израел е от първостепенна значимост за Германия, като се има поради тежкото историческо завещание на Холокоста.

" Германия се поучи от своето минало, което включва отговорността за едно от най-ужасяващите закононарушения в историята на човечеството - Шоа (трагедия на иврит, еврейското название на Холокоста - бел. ред.) ", сподели тя, представена от Българска телеграфна агенция.

Германия е един от твърдите поддръжници на Израел от началото на спора в Газа на 7 октомври предходната година, провокиран от кървавото нахлуване на бойци на радикалната палестинска формация " Хамас " против израелска територия, последвано от ответна израелска атака в крайбрежната територия, напомня Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че през предходната година Германия е доставила на Израел военно съоръжение и оръжия на стойност 326,5 милиона евро, което я прави един от най-големите оръжейни снабдители за Израел в света.

По този мотив против Германия и други страни от Запада се провеждат улични митинги и се водят разнообразни правосъдни каузи, като те са упреквани в двуличие от правозащитни организации, твърдящи, че Израел е предизвикал гибелта на прекалено много цивилни по време на половингодишния си спор с " Хамас ", добавя Ройтерс.

Адвокатите на Никарагуа желаеха през вчерашния ден от Международния съд на Организация на обединените нации в Хага да подреди на Германия да спре да продава оръжия на Израел и да възобнови финансирането на Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинските бежанци. Според Никарагуа Берлин нарушава конвенцията за геноцида от 1948 година и интернационалното филантропично право, като продължава да доставя Израел с оръжия, откакто Германия към този момент била наясно с заплахата от геноцид в линията Газа.

Ройтерс показва, че израелският министър председател Бенямин Нетаняху отхвърля това, като декларира, че войната на Израел е против " убийците от " Хамас ", а не против цивилните палестинци в Газа. По данни на Израел на 7 октомври предходната година бойци на " Хамас " са предизвикали гибелта на към 1200 души на израелска територия, множеството от които цивилни. По информация на здравното министерство на групировката " Хамас " броят на убитите палестинци е надхвърлил 33 000 души.

На 26 януари Международният съд на Организация на обединените нации в Хага се произнесе с краткотрайно решение по делото за геноцид, заведено от Република Южна Африка против Държавата Израел, като подреди на Израел да предотвратява актове на геноцид против палестинците и да направи повече, с цел да помогне на цивилните в линията Газа, напомня Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР