Адвокатка ми поиска 15 хиляди лева за нанесени морални щети

...
Адвокатка ми поиска 15 хиляди лева за нанесени морални щети
Коментари Харесай

Адвокат иска 15 000 заради кавър версията на Моя страна, моя България

" Адвокатка ми изиска 15 хиляди лв. за нанесени морални вреди с моята версия на " Моя страна, моя България “, разгласи пред " Телеграф “ изпълнителят Кристофър Галовски, по-известен като Криси Фараона.

Той взриви обществеността, като обърна на кючек неофициалния химн на Емил Димитров.

Измама

Първоначално той си мислел, че е измамница дамата, която му се обадила, че е представител на наследника на поп краля. " После се чух със самия наследник на Емил Димитров, гледах изявлението му пред NOVA и разбрах, че в действителност съм сбъркал, за което му се извиних и скърбя надълбоко, само че той сподели да се разберем с адвокатката. Не знам, може и да ми заведат дело, само че през седмицата ни следва още един диалог. Аз към този момент им обясних, че знам тази ария на френски като " Моника “, изпълнена от различен артист. Останал съм с усещане, че е негова и си мислех, че няма да мога да го открия за правата “, описа Криси Фараона.

Операция

Той е безапелационен, че сумата от 15 хиляди лв. е непостижима за него. " Имам три дребни деца – на 3, 6 и 9 година, живеем в Кнежа, тук заплащат доста малко, не работя друго и нямам спестявания. Каквото имах, го дадох за интервенция на дядо ми, на който сложиха байпас – той няма пенсия, нито осигуровки и аз плащах всичко, да ми е жив и здрав. Ако ме осъдят да ги платя тези 15 хиляди, ще би трябвало да вървя да работя в Германия през зимата. Там дават по 3000 лева заплата и за няколко месеца ще мога да спестя 5-6 хиляди лв. “, показа още музикантът.

Освен това, плащайки парите той няма да има право да си качи още веднъж песента в платформите, откъдето е спряна след абсурда. Галовски добави, че е получил позвъняване и от Борислав Андреев – сина на създателя на текста на " Моя страна “ Васил Андреев. " Той ми сподели, че е горделив от моята версия, че съм му върнал спомените за татко му и че ще се радва да се забележим на някое мое присъединяване “, сподели Кристофър.

Леа Коен във Facebook: Eдин нов кавър е дори опреснителен

Моите пет стотинки към некви възмущения, че някой протегнал ръка на НЕвеликата ария. Не виждам нищо скандално в чалга версията на “Моя страна, моя България ". Тъй наречената чалга има собствен жанр. В някои случаи - напълно нелош. Дежурното отвращение от “чалга " е смехотворно отношение на една дребнобуржоазна благочестивост към този род. Певецът в тази ситуация е доста добър в своя жанр и би трябвало да се вслушате в това, което споделя “Аз съм ром, това е моят метод на изложение ". И да, той също има право да каже “моя страна, моя България! ". Сега нещо за оригинала. Ще изкажа професионално мнение като музикален историк и музиколог. Песента дължи своята “сакралност " само на патриотичното заглавие. Нито песента е “велика ", нито самият Емил Димитров. И двамата са соц суб артикул, каквито конвейерно се произвеждаха. Песента също така е създадена в истинската си версия във Франция, където в продължение на няколко месеца Емил Димитров се пробва (неуспешно) “да пробие ". Там написва ТАЗИ ария, която няма нищо общо с България и “моя страна ", а е отдадена на някоя Моника. Песента няма никакъв триумф, Емил Димитров - също.

След връщането си в България ЕД сменя текста и по този начин се получава песента под нова простащина. Тя през днешния ден е знак само на баналния национализъм. Един нов кавър е дори доста опреснителен. Защото идва от един ром и тъй като е откровен! Айде по-кротко с възмущенията!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР