Адвокатка и съдебен лекар от Габрово се изправят пред Окръжния

...
Адвокатка и съдебен лекар от Габрово се изправят пред Окръжния
Коментари Харесай

Адвокатка и съдебен лекар на съд за рушвети, присвояване и укрити данъци

Адвокатка и правосъден доктор от Габрово се изправят пред Окръжния съд във Велико Търново в понеделник за данъчно закононарушение, предоставяне и приемане на подкуп и длъжностно заграбване. Скандалната скица гръбна след акция и арести на ГДБОП през май 2012 година

Според обвинителния акт на Окръжна прокуратура – Габрово, в интервала от 15 ноември 2010 година до края на март 2012 година юристката от Габровската адвокатска гилдия Мария И. избегнала установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери – на обща стойност 15 493 лв..

Тя е упрекната и в това, че на 05 март 2012 година в адвокатската си адвокатска фирма в Габрово дала в подарък 3500 лв. на подсъдимия Янко К. – експерт, назначено от съда или органите на досъдебното произвеждане за голям брой направени и предпазени от него експертизи по каузи на нейни клиенти. Съдебният доктор нарушил служебните си отговорности като дал заключенията си извънсъдебно на нея, а не на съда и на проверяващите, с дубликат за нея, който тя съответно да получи.

Обвинението против медика с изключение на за получения подкуп е и за това, че от началото на 2010 година до края на март 2012 година в МБАЛ „ Д-р Тота Венкова ” в Габрово, като началник-отделение „ Съдебна медицина ” присвоил пари на лечебното заведение на обща стойност 5940 лева Янко К. получавал пари на ръка за осъществени прегледи, които трябвало да внесе в касата на болничното заведение, само че вместо това се разпоредил с тях за персонални потребности.

Делото се гледа във Велико Търново, защото всички съдии в града са си създали отказ. То е връщано на прокуратурата и отчасти прекратявано поради основни процесуални нарушения
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР