Адвокатите, представляващи теоретика на конспирацията Майк Линдел и неговата компания

...
Адвокатите, представляващи теоретика на конспирацията Майк Линдел и неговата компания
Коментари Харесай

Адвокатите на Майк Линдел по дело за Dominion се стремят да напуснат делото заради милиони долари неплатени адвокатски такси

Адвокатите, представляващи теоретика на конспирацията Майк Линдел и неговата компания MyPillow в дело за клюка, заведено от Dominion Voting Systems, желаеха да се отдръпват от делото в четвъртък, откакто Линдел твърди, че е натрупал милиони неплатени адвокатски такси.

В правосъдна декларация основаната в Минесота Parker Daniels Kibort съобщи, че и Lindell, и MyPillow не са платили на компанията за работата й по случая и няма да могат да заплащат бъдещи такси и разноски.

„ На 2 октомври 2023 година [адвокатската кантора] беше осведомена от ответниците, че не са в положение да се заловен или да извършат каквото и да е заплащане по огромната сума, която дължат в просрочие, нито да платят покрай предстоящите разноски за продължение на отбраната против идните правосъдни каузи, в това число правосъдните такси или правосъдните разходи “, се показва в заявката.

В изявление за CNN в четвъртък Линдел призна, че не е платил на юристите през последните два или три месеца, като добави, че не знае кой ще го съставлява идващият по делото. Но Линдел беше безапелационен, че няма да се споразумее с Dominion или Smartmatic, друга компания за изборни технологии, която го съди за клюка.

„ Нито след милион години “, сподели той.

Dominion – компанията за изборни технологии, която беше обект на развенчани десни тайни теории за измами при гласоподаване на изборите през 2020 година – съди MyPillow и Lindell през 2021 година за 1,3 милиарда $ поради многократните му изказвания, че Dominion е инсталирал своите машини, с цел да обезпечи победа на Джо Байдън над Доналд Тръмп.

MyPillow, плодороден рекламодател на десния кабелен канал Fox News, който също разпространява подправените теории за интрига на изборите, стартира да губи пари след делото на Dominion дотам, че MyPillow не е в положение да заплати законовите им сметки през днешния ден, сподели Линдел пред CNN.

Lindell и MyPillow, които бяха известени за желанието на техните юристи да се отдръпват в четвъртък, споделиха, че няма да се опълчват на този ход и „ схващат нуждата да се отдръпват заради липса на средства “, демонстрира документите в съда.

Съдът би трябвало да почете настояването на юристите да се отдръпват, преди те да могат публично да откажат Lindell и MyPillow като клиенти.

Адвокатите на Dominion не са имали позиция във връзка с настояването, когато е било подадено, демонстрира документите в съда. Dominion не отговори незабавно на искане на CNN за коментар.

Говорейки в програмата на Стив Банън „ Военна стая “ в четвъртък, Линдел упрекна за финансовите си проблеми „ офанзивите против MyPillow “, които са били „ опустошителни “ за заема на компанията.

„ Аз… не мога да платя на юристите. Не можем да платим. Няма останали пари, с цел да им платя “, сподели той. „ Не знам къде ни оставя това. “

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР