Адвокатите на тенисиста Новак Джокович поискаха от съда в Австралия

...
Адвокатите на тенисиста Новак Джокович поискаха от съда в Австралия
Коментари Харесай

Адвокатите на Джокович скочиха: Визата му е отнета неправомерно

Адвокатите на тенисиста Новак Джокович желаеха от съда в Австралия да блокира решението за депортирането му, откакто по-рано през днешния ден министърът на имиграцията Алекс Хоук лиши визата му поради неналичието на ваксина.

Късно вечерта в петък юристите на лидера в международната класация, който се надява в Мелбърн да завоюва рекордна 21-ва купа от Големия шлем, са подали документи за прекъсване на процедурата.

Пред медиите те обявиха, че техният клиент е получил увещание, че няма да бъде прибиран в имиграционен лагер още веднъж, само че в събота сутринта ще би трябвало да се яви пред имиграционните управляващи

Ако бъде депортиран, Джокович няма да може да посещава Австралия в идващите три години.

Според юристите на Джокович, Хоук е лишил визата на клиента им непозволено, защото е декларирал, че оставането на сърбина в страната ще възбуди антиваксърски настроения. Тенисистът сподели обществено, че е против наложителната имунизация, само че не е водил акция против имунизационния развой, показаха още юристите. Те нарекоха дейностите на Хоук "явно ирационални ".

Novak Djokovic’s lawyers went to court to challenge the second cancellation of his Australian visa. They plan to file an appeal, but the tennis star will likely be taken back into immigration detention on Saturday.

Read highlights from the hearing.
— The New York Times (@nytimes)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР