Адвокатите на френския автомобилостроител Рено (Renault) разкритикуваха някои отклонения на

...
Адвокатите на френския автомобилостроител Рено (Renault) разкритикуваха някои отклонения на
Коментари Харесай

Адвокатите на Рено критикуват отклонения при разследването на Нисан 

Адвокатите на френския автомобилостроител Рено (Renault) разкритикуваха някои отклонения на японския му сътрудник Нисан (Nissan) и се възмущават от методите му на следствие, употребявани при разпитите на чиновници на френската компания. Това се споделя в писмо до юристите на японския автомобилостроител, оповестено от в. "Журнал дю диманш " и представено от Франс прес.

В писмото с дата 19 януари френските юристи показват съществени безпокойства от методите на Нисан и на неговия юридически съвет при осъществяване на вътрешното им следствие и метода, по който са се отнесли с някои чиновници на Рено при разпитите им в японската прокуратура.

Освен това съгласно "Журнал дю диманш " Нисан и неговите юристи са търсили във Франция причини в поддръжка на обвиняването в злоупотреби против някогашния началник на групата Карлос Гон след неговия арест, само че без да оповестят това на френския си сътрудник. Те се пробвали да претърсят жилищата на Гон в Бразилия, Ливан и Холандия без да осведомят Рено.

Карлос Гон беше задържан на 19 ноември в Токио и от този момент е в ареста по обвинявания в занижаване на заявените приходи и корист с доверие. Гон подаде оставка от Рено в края на януари, откакто към този момент беше отхвърлен от управлението на останалите членове на обединяването - Нисан и Мицубиши (Mitsubishi), отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР