Адвокатите на Доналд Тръмп осъдиха процеса за импийчмънт срещу него

...
Адвокатите на Доналд Тръмп осъдиха процеса за импийчмънт срещу него
Коментари Харесай

Адвокатите на Тръмп: Импийчмънтът срещу него е политически театър!

Адвокатите на Доналд Тръмп осъдиха процеса за импийчмънт против него като акт на " политически спектакъл " от страна на демократите, като ги упрекнаха, че експлоатират в интерес на личната си партия на хаоса и контузията от протеста в Капитолия, съобщи Асошиейтед прес.

В правосъден документ, импортиран преди началото на процеса в Сената, юристите на някогашния президент го нападнаха на многочислени учредения, загатвайки за правните и конституционни причини, които имат намерение да показват, когато процесът стартира на следващия ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Те настояват, че Тръмп просто е упражнявал правата си според Първата корекция, когато е оспорвал изборните резултати и че категорично е насърчавал последователите си към кротичък митинг и по тази причина не може да бъде виновен за дейностите на участниците в протеста. Те смятат, че Сенатът няма право да съди Тръмп в този момент, откакто към този момент е напуснал поста (аргумент, който се оспорва даже от някои консервативни адвокати, отбелязва АП) и отхвърлят, че задачата на процеса е правораздаване.

" Вместо това той съставлява единствено себелюбив опит на водачите на демократите в Камарата на представителите да се въззползват от възприятията на смут и комплициране, които се стовариха върху всички американци от целия политически набор, когато видяха разрушението в Капитолия на 6 януари, провокирано от едвам няколкостотин души.

Вместо да работят, с цел да излекуват нацията или най-малко да се концентрират върху правосъдното гонене на нарушителите на закона, които щурмуваха Капитолия, председателката на Камарата на представителите и нейните съдружници се пробваха безсърдечно да впрегнат хаоса на момента за личната си политическа полза ", гласи тезата на отбраната на Тръмп, представена от АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР