Адвокатът уточни, че Банкова не познава участниците в тази група. Според прокуратурата

...
Адвокатът уточни, че Банкова не познава участниците в тази група. Според прокуратурата
Коментари Харесай

Шефката на Агенция Митници e обвинена за участие в организирана престъпна група

Адвокатът посочи, че Банкова не познава участниците в тази група. Според прокуратурата незаконната група е работила от януари 2023 година до 3 април 2024 година Натина означи, че Банкова е назначена в Агенция " Митници " на 8 август 2023 година

Тя добави, че не е посочен водач на незаконната група, а тримата обвинени с шефката на митниците са арестувани.

Авдокатката удостовери, че при вчерашната акция на  ДАНС и Комисията за противопоставяне на корупцията  в Агенция " Митници "   са задържани 10 души, само че единствено четирима имат обвинявания и не е ясно какво се случва с другите. Заместникът на Банкова - Людмил Маринов, е освободен .

Петя Банкова евентуално ще бъде арестувана за 72 часа, като следва мярката ѝ за неотклонение да бъде гледана в съда, добави Натина.

В неофициален диалог чиновници от Комисията за противопоставяне на корупцията (КПК) споделили на Банкова, че е юридически обиск в дома на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев , който днес подаде оставка. 

По-рано през днешния ден министър председателят в оставка Николай Денков разяснява, че " от много време се въртят клюки, че ДАНС прикрива канали за опиати ".  " Откакто беше назначена новата директорка на Агенция " Митници " Петя Банкова , имаме рекордно количество арестувани опиати. За мен е необичайно тъкмо Банкова да бъде упрекната за това, че прикрива канали за опиати ", сподели министър председателят в оставка по-рано във Фейсбук. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР