Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов коментира решението на Спортния арбитражен

...
Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов коментира решението на Спортния арбитражен
Коментари Харесай

Адвокатът на ЦСКА: Никога не сме твърдели, че сме Литекс

Адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов разяснява решението на Спортния трибунал в Лозана. Той отхвърли " алените " да са се защитавали, като настояват, че са Литекс, въпреки че документите сочат друго.

" Те (б.р. съдът) излязоха с публична позиция и споделиха " ЦСКА е състезателен правоприемник на банкрутиралото сдружение ". Тази дискусия се води единствето в България. Мисля, че за международната и европейската футболни централи този въпрос от дълго време не стои ", разяснява Трендафилов пред bTV.

" Тезата за Литекс е неуместна. Ако ние твърдим във ФИФА, че сме Литекс, по какъв начин тогава се записваме и участваме в евротурнирите като ЦСКА? И за какво футболисти на бившето банкрутирало сдружение съдят нас, а не Литекс или някого другиго? Защитната теза е, че юридически не можем да бъдем обвързани със остарялото сдружение, което към момента съществува. Чисто юридически няма идентитет сред остарялото банкрутирало сдружение и ЦСКА.

Разбирам, че на огромна част от почитателите хподобна защитна теза не им харесва с оглед, че ние сме ЦСКА и че ФИФА споделя по този начин. Една огромна част от тези пари, с които се погасяват задълженията, са обезпечени от ЦСКА посредством " Ред Енимълс ". И това ФИФА доста добре го схваща ", разясни юристът.

Още осем каузи се водят от играчи и мениджъри, които чакат пари от банкрутиралото сдружение. От клуба чакат идентични решения по всички тях.
 Окончателно: КАС удостовери ФИФА - ЦСКА е състезателен правоприемник на банкрутиралото сдружение!
Окончателно: КАС удостовери ФИФА - ЦСКА е състезателен правоприемник на банкрутиралото сдружение!

Вижте детайлности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР