Адвокатът на Тръмп призовава специалния прокурор Джак Смит да бъде разследван, казва, че всички обвинения са „театрални“

...
Един от адвокатите на бившия президент Доналд Тръмп призова специалният
Коментари Харесай

Един от адвокатите на бившия президент Доналд Тръмп призова специалният прокурор Джак Смит да бъде разследван в неделя, като добави, че всички обвинения срещу Тръмп са „театрали“.

Адвокатът Алина Хаба, която е служила като правен говорител на Тръмп на фона на последните му обвинения, направи изявленията по време на изява във „Fox News Sunday“ с водещата Шанън Брийм. Тя твърди, че различните обвинения, повдигнати срещу Тръмп, са само опит да го „вържат“ преди президентските избори през 2024 г.

„Не сме загрижени, защото знаем фактите по случаите, които аз не мога да вляза, очевидно, поради привилегировани причини, но мога да ви кажа, че е за да го вържа“, каза Хаба на Брийм. „Определено е политическо. Мотивацията [на окръг Фултън DA Фани Уилис] сега се разследва от Джим Джордан и аз вярвам, че Джак Смит също трябва да бъде разследван.“

Habba продължи да казва, че Тръмп планира да отложи датите за съдебните процеси срещу него, които понастоящем са планирани да започнат в началото на 2024 г. Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис поиска процесът на Тръмп по нейния случай да започне още тази есен.

„Тези дати на съдебните процеси също ще се преместят. Нереалистично е. Това е театралност и никой съдия няма да каже, че можете да бъдете на два процеса едновременно в два различни щата, защото много от тях се припокриват,“ Хаба каза. „Те разглеждат началната дата на процеса, но това са най-малко четири до шест седмици опити. Така че няма начин да не се припокриват. Искам да кажа, че ще трябва да отидат през октомври, Ноември следващата година, отново по план."

Появата на Habba идва само дни след като бившият президент се предаде на властите в Джорджия и се подложи на снимка на чаша. От скандала в четвъртък предизборната кампания на Тръмп събра зашеметяващите 7,1 милиона долара.

Обвинението от Джорджия беше четвъртото за Тръмп. Той е първият бивш президент в историята на Съединените щати, изправен пред наказателни обвинения.

Тръмп беше обвинен за първи път през март след дългогодишното разследване на окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг, свързано с тайни плащания на пари, направени по време на президентските избори през 2016 г. кампания. Тръмп се призна за невинен по всичките 34 престъпления за фалшифициране на бизнес записи от първа степен.

Смит също повдигна обвинение срещу Тръмп по обвинения, свързани с неправилно боравене с класифицирани документи. към всичките 37 обвинения в престъпления от това разследване.

Смит също повдигна обвинение срещу Тръмп по обвинения, свързани с про-Тръмп щурмуването на Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г. Тръмп пледира невинен и по всички обвинения в този случай.

Брук Сингман от Fox News допринесе за този доклад.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР