Адвокатът на пострадалите Николай Димитров е доволен, че има осъдителни

...
Адвокатът на пострадалите Николай Димитров е доволен, че има осъдителни
Коментари Харесай

Пострадалите от Хитрино ще обжалват присъдите, искат максимално наказание

Адвокатът на потърпевшите Николай Димитров е удовлетворен, че има неоправдателни присъди за нещастието в Хитрино, само че не е склонен с размера им. Затова ще апелира присъдата на Окръжния съд в Шумен и ще търси оптимално наказване. Това съобщи той пред BTV.
На 22 януари Окръжният съд в Шумен призна за отговорни машинистите на влаковата комбинация, аварирала в село Хитрино на 10 декември 2016 година При случая починаха 7 души, а десетки бяха ранени.
Машинистът на влака получи присъда от 15 години в затвор, а помощникът му – 10 години. Като причина за злополуката магистратите оповестиха - високата скорост, с която влакът е навлязъл в селото – съвсем двойно над разрешената от 40 км/ч.
Според юристът на подсъдимите Ивайло Йорданов присъдите са предстоящи като размер, само че той също ще апелира размера им. 
Жителите на Хитрино още си спомнят със боязън за случая и също считат, че повода за скоростта е високата скорост и безотговорността на машинистите.
Адв. Димитров посочи, че машинистите и компанията, която ги покровителства, са изгубили скъпо време и запас, с цел да се опитат да вкарат неистини в правосъдния развой благодарение на държавни органи, работещи в техен интерес.
„ Бяха направени подправени отчети от държавни органи, прехвърляше се виновността върху инфраструктура, цистерни и незаключени стрелки “, добави още той.
Actualno.com напомня, че дни преди решението на съда, бяха оповестени експертизи, които потвърдиха виновността на машинистите. Всичко за обрата по делото можете да ПРОЧЕТЕТЕ ТУК. 
Тогава юристът на потърпевшите изиска по 20 години затвор за двамата упрекнати. Подробности ЧЕТЕТЕ ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР