Адвокатът на Карлес Пучдемон Жауме Алонсо-Кевиляс заяви, че бившият регионален

...
Адвокатът на Карлес Пучдемон Жауме Алонсо-Кевиляс заяви, че бившият регионален
Коментари Харесай

Бившият регионален премиер на Каталуния е в "отлично състояние", заяви адвокатът му

Адвокатът на Карлес Пучдемон Жауме Алонсо-Кевиляс съобщи, че някогашният районен министър председател на Каталуния е в "отлично положение както физически, по този начин и прочувствено " и с кураж и решителност чака немското правосъдно решение дали да бъде екстрадиран в Испания, съобщи Асошиейтед прес.

Пред кореспонденти в пандиза в Ноймюнстер, където сепаратисткият политик е държан в очакване на решението на немския съд, Алонсо-Кевиляс сподели, че Пучдемон остава деятелен. "Много ясно личат куражът и решимостта му да брани идеалите, които въплъщава ", съобщи юристът и изрази удивление от някогашния районен министър председател.

Той добави, че Пучдемон е приветствал решението на Комитета на Организация на обединените нации за правата на индивида да прегледа импортираната от негово име тъжба за нарушение на политическите му права от Испания.

Преди това говорителка на комитета заяви, че в понеделник жалбата е била призната за разглеждане, допълвайки, че не може да каже нищо повече, тъй като казусът е "конфиденциален ".

По-рано този месец група юристи и специалисти по човешки права започнаха правни дейности с претекста, че испанските управляващи при твърдите си дейности против опита за самостоятелност на Каталуния са нарушили човешки, цивилен и политически права.
Сега испанските управляващи разполагат с шестмесечен период да отговорят на комитета.

Адвокатът Алонсо-Кевиляс също по този начин популяризира обръщение от името на Пучдемон до сепаратистите в Каталуния да останат единни и да не позволяват принуждение по улиците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР