Адвокатът на Джок Полфрийман е внесъл искане той да бъде

...
Адвокатът на Джок Полфрийман е внесъл искане той да бъде
Коментари Харесай

Адвокатът на Полфрийман: Процедурата по преместването му от Бусманци е в ход

" Адвокатът на Джок Полфрийман е внесъл искане той да бъде освободен от Бусманци и да отиде на външен адрес ", заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

" Процедурата е в ход, би трябвало да се изпълнят избрани условия, с цел да се случи това. Чакам да схвана дали изискванията за изпълнени и в случай че са изпълнени, ще спазим процедурата ", добави Маринов.

На 7-ми октомври Върховен касационен съд организира съвещание, на което стана ясно, че в двумесечен период ще произнесе решението си за ориста на Джок Полфрийман.

Тричленен правосъден състав на същата правосъдна инстанция, отпред с Калин Калпакчиев, реши да пусне Полфрийман преди да е излежал цялостната си присъда, защото реши, че се е поправил, макар отрицателните мнения на управляващите в пандиза и на прокуратурата. Съдът се базира на мнение от ръководителя на Български Хелзинкски комитет Красимир Кънев, който обаче съобщи, че не е изразявал позитивно мнение за Полфрийман, а за активността му в пандиза.

От пандиза Полфрийман беше отведен в Центъра за краткотрайно настаняване на чужденци в Бусманци, защото не разполага с персонални документи. Към днешна дата Полфрийман има издадени персонални документи и даже платен билет за пътуването си до Австралия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР