Адвокат Росен Димитров, член на Адвокатска колегия-Пловдив, изпрати сигнал с

...
Адвокат Росен Димитров, член на Адвокатска колегия-Пловдив, изпрати сигнал с
Коментари Харесай

Адв. Росен Димитров със сигнал за тежки нарушения от членовете на ВСС при процедурата по освобождаване на Гешев

Адвокат Росен Димитров, член на Адвокатска колегия-Пловдив, изпрати сигнал с кардинални причини за тежки нарушавания от страна на членове на Висшия правосъден съвет при провеждането на процедурата по предварително освобождение на основния прокурор. 

Сигналът е изпатен по електронните пощи на Висш съдебен съвет, Инспектората към Висш съдебен съвет и препратен до основния прокурор.

" Уважаеми дами и господа, членове на Висш съдебен съвет, депозирам този сигнал за уронване престижа на правосъдната система против всеки един от Вас в качеството му на член на Висш съдебен съвет, както и против Висш съдебен съвет като групов орган. Правя това с ясното схващане, че липсва механизъм, по който да се развие и осъществя такава процедура по мое /обществено/ искане.
Липсва обаче и процедура по която да се осъществя отговорността на основния прокурор за уронване на престижа на правосъдната власт, само че това не Ви попречи да организирате произвеждане при липса на правила, несъмнено като " хибриден " развой от доцент Атанас Славов, министър на правораздаването ", показва юристът.

Според него, с дейностите и бездействията си, членовете на Съвета освен са уязвили престижа на правосъдната власт, само че са сринали и " дребното останало доверие " в същата, а обществено съвещание по тематиката адв. Димитров дефинира като " линч ".

Според него, изразът " политически отпадък ", за който основният прокурор е изправен " на съд " е изваден от подтекста. " Твърдя, че правилният израз   " Политически отпадък, оправдавам се за този израз ", произнесен от Иван Гешев,  кореспондира с правото на свободно изложение съгласно Европейски съд по правата на човека и Конституция на Република България ", декларира адв. Димитров.

Публикуваме цялостния текст на писмото:

юрист Росен Димитров Димитров

Трибунал при липса на процесуални правила. 

Необоснованост в предлагането за преустановяване на пълномощия и отвод от даване на претекстове за отдръпването му. 

III. Грубо тъпчене на етичните стандарти, невъзпитаност и взаимни насмешки. 

Нарушен стандарт за самостоятелност и безпристрастност.

Недопустим напън над ``свидетели``. 

Непредвидими и пагубни бъдещи последствия за цялата правосъдна система.



VII. Опасност от бъдещо наказание на страната от действието на противоконституционен закон. 

VIII.  Връзка със ``Съдебен спор`` и ``Съдби на кръстопът``. 

Заключение.

- дело № 9/2023 година

- дело № 10/2023 година
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР