Адвокат Първан Първанов, който води делата на ЦСКА-София срещу УЕФА

...
Адвокат Първан Първанов, който води делата на ЦСКА-София срещу УЕФА
Коментари Харесай

Адвокатът, който написа, че ЦСКА-София е Литекс, обвини УЕФА, Левски, ЦСКА 1948 и Лудогорец в заговор

Адвокат Първан Първанов, който води делата на ЦСКА-София против УЕФА в Лозана, даде изявление пред вестник “Тема спорт” по отношение на този проблем. В него той упрекна УЕФА, че е в комбина с ЦСКА 1948, а към заговора още са привлечени Лудогорец и почитателите на Левски. Юристът даже стига по-далеч, потвърждавайки, че те правят “откровено шокиращи беззакония, свързани с тази група шарлатани, които рано или късно ще доведат до пукане на цирея”.

Първанов стана прочут с обстоятелството, че преди няколко месеца изпрати формален документ от името на ЦСКА-София, посредством който алените настояват, че са Литекс, само че са си сменили името като част от маркетингова тактика.

Също по този начин клубът показва в молбата си, че не е налице безусловно никакво припокриване сред „ Литекс” и остарелия ЦСКА, а преименуваният клуб „ Литекс” ще има рейтинга, който е имал преди измененията. (A-4, Молба за лиценз на „ Литекс”, точки 3-4).

Ето гледната точка на Първанов по отношение на упоменатите нагоре тематики:

За какъв брой доноси против клуба до УЕФА и ФИФА имате сведения?

- Интересен въпрос. Бих споделил, че би трябвало да разделим източниците на извънпроцесна информация, подавана към УЕФА, на два вида. Първият са клубове като Дунав (Русе), чиито ползи бяха непосредствено наранени от разногласието сред ЦСКА и УЕФА. Не мисля, че някой може да се сърди на Дунав (Русе), че се опита да отбрани ползите си. Истински неразбираеми са вторият вид податели като почитател организации на Левски-София да вземем за пример. Информацията, която те подават, има за цел само да навреди на ЦСКА. Тези хора не осъзнават, че техният тим може единствено да завоюва от мощен ЦСКА, и пробвайки се да вредят на ЦСКА, пречат на личния си клуб да прави по-качествен спорт.

Как гледате на претенциите на една третодивизионна групировка? Тя разгласи, че започва “процедура по интернационалното ни признание като състезателен правоприемник на банкрутиралия съзнателно предходната година клуб”. Възможна ли е такава процедура? Има ли почва, на която да стъпят тези искания?

- “Централен състезателен клуб на армията 1948” ЕАД, както е названието на групировката, която имате поради, не е приемник на никое сдружение, което в миналото е оперирало ЦСКА, а и това няма никакво значение по отношение на идентичността на ЦСКА, както към този момент имах опция да обясня. Относно “признаване като състезателен наследник”, не може да съществува процедура за признание на нещо, което не е прието като право. Разбира се, УЕФА може да води връзки с тях, даже няма да се учудя, в случай че ги употребява против ЦСКА. Смятам, че тази организация, за която, знаете, съществуват неопровержими доказателства, че е обвързвана със притежателите на Лудогорец 1945 Разград, ще вкара БФС в проблеми. Натрупаха се няколко искрено шокиращи беззакония, свързани с тази група шарлатани, които рано или късно ще доведат до пукане на цирея.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР