Адвокат Марин Марковски коментира в студиото на Нова телевизия случая

...
Адвокат Марин Марковски коментира в студиото на Нова телевизия случая
Коментари Харесай

Адвокат Марковски: Пуснали са момчето защото законът е калпав! Но и не трябва един млад човек да бъде смачкан. В Бойчиновци ставаш лош

Адвокат Марин Марковски разяснява в студиото на " Нова телевизия " случая с момчето, което влезе с револвер да обира магазин във Варна, а след това бе освободено 24 часа след задържането му.

Припомняме, че става дума за 12-класник, който обаче бе обезоръжен от самата продавачка и двама инцидентни клиенти. " Първо желая да кажа на феновете - в никакъв случай не се правете на герои. Защото ориентиран револвер против тебе... всичките газови оръжия наподобяват на бойни револвери. Това оръжие може да те убие. Освен това дизайнерски опиати, съчетани с алкохол, водят до смут в главата. Правят те като бойна машина, звероподобно създание. Изглежда човек, само че не е. Всеки би трябвало да се прибере жив у дома. Не е нужно да се вършиме на воин, колкото и неюнашко да звучи. В Южните щати даже има един съвет, който управляващите дават - носете си 10-20 $, че в случай че наркоман ви нападне на улицата, да му ги дадете и да не ви стори нещо неприятно ", прикани хората, изпадащи в сходна обстановка той.

Той показа и мнението си за какво товав момче е било освободено единствено 24 часа по-късно. " Този човек е на независимост, тъй като законът е долнокачествен, изрично е долнокачествен. И друго нещо, което ще го кача изрично и ясно. Не може да бъде сплескан един младеж, юрист съм. Все отново това момче е един от нас. Не е стъпало в църквата, никой не го е учил на религия в Бога, никой не го е водил на спектакъл. Има си неточности на страната и на фамилията. Но и той е живо човешко създание, той е един от нас, сгрешен, само че един от нас. Ами в случай че бъде ударен тежко като отиде в пандиза. Знаете ли какво споделят малолетните от Бойчиновци - влизаш дребен ключ, излизаш огромен шперц. Там е място, където човек става неприятен. Законът, глобата на съда, присъдата е, с цел да превъзпита, а не да отмъсти за злото. Редно е това момче да седи у дома, да учи уроци и да върви да плува. Ама басейните скъпи, а майка му и татко му могат да се разведат. Знам кое е редно, само че ние сме пред действителностите. В Щатите санкционират доста тежко грабежите. Защото в грабежите има оскърбление и лишаване на пари. Там ги санкционират тежко, само че пандизът е изработен с всики съвременни средства по този начин, че да се замислиш и превъзпиташ. Модерна библиотека, басейни. Не е идеално, не стават светци, само че имат опция да се превъзпитат.

А в пандиза в Бойчиновци един младеж ще го пребият, ще го изнасилят и той като излезе от там ще стартира да се боде, с цел да се пребори с това. Аз от сърце пазя хора, които са сбъркани, би трябвало да му се даде късмет.

Вярно е, че прокуратурата трябваше най-малко за 3 по 24 часа да го задържи, да му е малко по обезпокоеното какво е направил. Трябва да има човечност, би трябвало да има и правдивост ", сподели Марковски.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР