Адвокат Даскалов успя да осигури условна присъда на фризьорката Мария

...
Адвокат Даскалов успя да осигури условна присъда на фризьорката Мария
Коментари Харесай

Фризьорката Мария се призна за виновна, получи условна присъда

Адвокат Даскалов съумя да обезпечи условна присъда на фризьорката Мария Сулева - 10 месеца условно с 3 години изпитателен период.

Заседенанието по-рано през днешния ден беше отсрочено, откакто правосъден заседател не се яви. Малко по-късно то бе обновено. Тогава се подписа и съглашението сред съда и обвинената. Мария Сулева е несемейна с две деца, неосъждана със приблизително обучение. Тя се призна за отговорна и стана ясно, че е върнала откраднатото от двата жилището.

При изискванията на продължавано закононарушение, посредством потребление на техническо средство - конфиденциален ключ, Мария е направила опит да отнеме непознати движими движимости – пари, златни украшения, ключове, перука, персонален почетен знак, дамски декорации за коса, портмоне, юбилейна монета и други движимости от владението на трима потърпевши, всичко на обща стойност 4349 лв..

Сулева е работила като асистент във фризьорски салон в гр. Пловдив. Там се срещнала с колежката си – козметичка, която живеела дружно със фамилията си и брат си в апартамент в регион „ Южен “. Срещу тях се намирало жилището на нейната баба. Мария решила да извърши кражба на двете места и се сдобила с ключове от входните порти.

На 6 август 2022 година, вечерта, Мария Сулева привела проекта си в осъществяване. Първо влезнала в жилището на колежката си, която отсъствала от вкъщи, и оттова лишила 1500 лв., голям брой златни украшения, декорации за коса, перука и други движимости. Всичко сложила в раницата си и се насочила към второто жилище. Отключила го и светнала лампата в една от стаите, откъдето взела 150 лв., персонален почетен знак, златни украшения и други движимости. През това време към дома си се прибирал брата на колежката й, който видял осветената стая, а знаел, че баба му през това време отсъства, тъй като е на отмора. Бил подаден сигнал в полицията, като пристигналите на място екипи влезнали в жилището. При обход в жилището те открили Сулева, която се била скрила в дрешника дружно с раницата с отнетите пари, златни декорации и други движимости. За да не я разпознаят, тя си била поставила перука, маска и ръкавици.

Припомняме, че доста нейни другари се свързаха с GlasNews.bg, откакто схванаха за стореното от нея и я припознаха като апаш. Близки, с които Мария се познавала от дълги години алармираха, че през времето на познанството си с нея, са изгубили мистериозно полезности и пари. Те по този начин и не са се усъмнили в евентуален причинител и сигнали до полицията не са подавали.

Междувременно в раницата, която носела със себе си по време на обира в „ Кючук Париж “, са открити и други връзки ключове. Все още не е ясно чии са те, само че се допуска да са на идната жертва на похищенията на Сулева.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР