Адв. Иван Денев и Константин Бачийски. Снимка: Скрийншот от видео Днес

...
Адв. Иван Денев и Константин Бачийски. Снимка: Скрийншот от видео
Днес
Коментари Харесай

Скандални разкрития от Константин Бачийски за делото за избор на общински съветници: Съдията по делото е близка до ГЕРБ

Адв. Иван Денев и Константин Бачийски. Снимка: Скрийншот от видео

Днес във Върховния административен съд /ВАС/ се гледа делото за избора на общински съветници в Бургас . По този мотив сподели:

„ Днес сме във Върховния административен съд, където се гледа делото на „ Средна европейска класа “ против решението на Общинската изборна комисия за избора на общински съветници в Бургас, защото ние считаме, че вотът на гласоподавателите е изопачен. В момента се гледат дали един мандат ще бъде в ГЕРБ или в СЕК. “

По това произвеждане се изрече и адв. Иван Денев :

„ Има доста нарушавания позволени от Общинската изборна комисия в Бургас и от Административния съд. Ние сме ги изложили в детайли в конституционната тъжба. Странното и скандалното бих споделил е, че член на състав на съда е брачна половинка на евродепутат и авторитетен деятел от ГЕРБ, където е и ябълката на раздора, а точно едно място за общински консултант. За момента то е обещано на партия ГЕРБ, само че ние се борим да се върне, където му е мястото – в СЕК. Предстои постановяване на решението. “

Припомняме Ви, че бюлетините за общински съветници от локалните избори, извършени на 29 октомври 2023 година, бяха наново преброени . Жалбата беше импортирана от лидера на листа за общински съветници от Политическа партия „ Средна европейска класа “ Константин Бачийски. Причината посочена от него беше, че е станал очевидец по какъв начин годни бюлетини на неговата партия са били пренасочени в интерес на ГЕРБ.

„ Как е допустимо сред двете политически партии да се гледа дело и съдийката да е в близки връзки с видна фигура от ГЕРБ? “ , попита Константин Бачийски.

Предстои да разберем какво решение ще вземе Върховен административен съд по проблема.

Нови избори за общински съветници в Хасково

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР