Адриан Андреев отстъпи с 1:6, 2:6 на белгиеца Зизу Бергс

...
Адриан Андреев отстъпи с 1:6, 2:6 на белгиеца Зизу Бергс
Коментари Харесай

Адриан Андреев отпадна на крачка от основната схема на  Australian Open

Адриан Андреев отстъпи с 1:6, 2:6 на белгиеца Зизу Бергс и не съумя да преодолее последния квалификационен кръг на откритото състезание по тенис на Австралия. Така България пропусна шанса си да има двама представители в главната скица за мъже за първи път в историята.

Андреев загуби първия гейм без извоювана точка и от този миг Бергс контролираше мача. Белгиецът завоюва подаването на българина в четвъртия гейм и го дублира в шестия, макар че Андреев отрази пет опита за пробив в маратонска част. В седмия гейм Бергс стигна до ново подаване на нула и поведе в резултата.

Вторият сет бе по-хаотичен, само че белгиецът още веднъж записа два пробива повече от Андреев. Бергс взе подаването на българина в третия, петия и седмия гейм, до момента в който Андреев стигна до единствения си пробив за 2:4 в шестия.

Бергс оформи крайното 6:2 с първия си мачбол и дуелът завърши след 71 минути игра. Белгиецът приключи с пет извоювани пробива от общо 11, до момента в който Андреев записа единствено един при два шанса. Бергс записа 19 печеливши удара против девет за българина и направи 13 против 24 непредизвикани неточности.

Адриан Андреев е роден на 12 май 2001 година в София.

Андреев дава поръчка за съществено бъдеще още в детските си години, а през 2015 година той печели купата поединично на Европейския олимпийски юношески фестивал в Тбилиси. Успехите му при подрастващите не престават и през 2017 година софиянецът победи с трофеите на сингъл и на двойки на влиятелния шампионат до 18 години " Еди Хер Интернешънъл " в Съединени американски щати. Година по-късно той стига край поединично на Европейския шампионат до 18 години, а в следствие става първенец на двойки при юношите на Откритото състезание на Съединени американски щати. В края на същия сезон той печели сребърен орден на двойки и играе полуфинал на сингъл на младежките Олимпийски игри в Буенос Айрес.

Андреев дебютира в професионалния тур на АТП при мъжете като едвам 15-годишен в квалификациите на шампионата във френския град Метц. През септември 2016 година. Два сезона по-късно той записа и първия си мач в главната скица на конкуренцията от сериите АТП 250 в София. През ноември 2020 година в Ираклион (Гърция) печели първата от двете си трофеи от сериите " Фючърс " на Световната федерация ITF.

През предходната година софиянецът направи мощни резултати във веригата на АТП " Чалънджър " с три полуфинала и пет четвъртфинала, което му разреши да влезе измежду първите 200 в международната класация при мъжете, достигайки до 189-ото място през декември, а този напредък му разреши да взе участие за първи път и в квалификациите на шампионат от Големия шлем в Австралия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР