Администрацията на Тръмп намалява наполовина митата върху китайски стоки за

...
Администрацията на Тръмп намалява наполовина митата върху китайски стоки за
Коментари Харесай

Китай ще намали наполовина митата върху американски стоки за 75 млрд. долара

Администрацията на Тръмп понижава на половина митата върху китайски артикули за 120 милиарда $ от 14 февруари

Китай разгласи, че ще понижи на половина мита върху американски артикули за 75 милиарда $ - някои от 10% на 5%, а други от 5% на 2.5%. Орязването важи за вноса за 75 милиарда $ от Съединени американски щати, който беше обмитен от 1 септември 2019 година, написа CNBC.

В резултат митата върху американския недопечен нефт и върху соята ще спаднат до 2.5%. Пекин показва, че решението е взето, с цел да се насърчи " постоянното развиване на китайско-американската търговия ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Деескалация на напрежението

От китайска страна декларират, че последващите ограничения ще зависят от това по какъв начин ще се развият връзките с Вашингтон, и показват вяра, че ще се работи за цялостното унищожаване на всички митнически нараствания поради комерсиалната война. Сегашните дейности съответстват с решението на Съединени американски щати да понижат на половина митата върху китайски артикули за 120 милиарда $ от 14 февруари.

Вашингтон и Пекин си постановиха взаимни цени за милиарди долари вследствие на комерсиалната война, само че през януари подписаха " първа фаза " на комерсиално съглашение, което докара до деескалиране на напрежението. Според сделката администрацията на Тръмп оряза митата, които трябваше да влязат в действие предишния декември и се съгласи да понижи цените до 7.5% за артикули в размер на 120 милиарда $. Все отново Съединени американски щати оставят към този момент митата върху други китайски артикули за 250 милиарда $.

Отвъд " първа фаза "

Според анализатори дейностите на Китай са знак, че страната е подготвена да премине към " втора фаза " от съглашението. " Много е допустимо те да са под стопански напън. Но считам, че развиването е добре пристигнало, защото е един тип " маслинова клонка ", както и предпочитание да се премине оттатък " първа фаза ", твърди Кингсли Джоунс, основен капиталов специалист в Jevons Global.

По думите му в случай че митническите бариери се снижат още повече и връзките се възстановяват, в това число посредством договаряния за другите противоречиви въпроси като отбраната на интелектуалната благосъстоятелност, това би било извънредно позитивно развиване на обстановката в световен мащаб.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР