Администрацията на Тръмп излиза с нови визови ограничения, насочени към

...
Администрацията на Тръмп излиза с нови визови ограничения, насочени към
Коментари Харесай

САЩ налага визови ограничения за бременни жени

Администрацията на Тръмп излиза с нови визови ограничавания, ориентирани към ограничение на " туризма при раждане ", при който дами пътуват до Съединени американски щати, с цел да родят, а децата им да получат американски паспорт, оповестява АП.

Заявителите на визи, за които консулските чиновници считат, че идват най-вече в Съединени американски щати, с цел да родят, към този момент ще бъдат третирани като други чужденци, които идват в Съединени американски щати за здравно лекуване, съгласно напътствията на Държавния департамент, изпратени в сряда и прегледани от " Асошиейтед прес ".

Кандидатите ще би трябвало да потвърдят, че идват за лекуване и имат пари, с цел да го платят.

Правилата влизат в действие в петък. Практиката да се пътува до Съединени американски щати за раждане е главно законна, макар че има случаи с управляващите, които арестуват операторите на организации за " туризъм за раждане " за машинация с визи или укриване на налози. А дамите постоянно са почтени за своите планове, когато аплайват за визи и даже демонстрират подписани контракти с лекари и лечебни заведения.

Администрацията на президента Доналд Тръмп лимитира всички форми на имиграция, само че Тръмп е изключително обиден от въпроса за поданство по право при раждане - всеки, който е роден в Съединени американски щати, се смята за жител съгласно Конституцията. Републиканският президент заплаши да приключи тази процедура, само че учени и членове на неговата администрация разясняват, че това не е толкоз елементарно.

Регулирането на туристическите визи за бременни дами е един от методите да се реализира това, само че повдига въпроси по какъв начин чиновници биха определили дали една жена е бременна и дали една жена могат ли граничните чиновници просто да я върнат, в случай че подозират, че може и да е бременна, единствено до момента в който я гледат.

Консулските чиновници нямат право да питат по време на изявленията за виза дали една жена е бременна или дали има намерение да бъде. Но те ще би трябвало да дефинират дали претендент за виза ще пътува до Съединени американски щати, с цел да роди.

Туризмът за раждане е рентабилен бизнес както в Съединени американски щати, по този начин и в други страни. Американски компании популяризират и таксуват до 80 000 $ за улеснение на практиката, предлагайки хотелски стаи и медицински грижи. Много от дамите пътуват от Русия и Китай, с цел да родят в Съединени американски щати. Съединени американски щати е срещу тази практиката още преди Тръмп да встъпи в служба.

Няма данни какъв брой чужденки пътуват до Съединени американски щати особено, с цел да родят. Центърът за имиграционни проучвания, група, която се застъпва за по-строги закони за имиграцията, пресмята, че през 2012 година към 36 000 дами, родени в чужбина, са родили в Съединени американски щати, след което са напуснали страната.

Новото предписание е " предопределено за справяне с рисковете за националната сигурност и правоприлагането, свързани с туризма за раждане, в това число незаконната активност, обвързвана с тази промишлеността ", разяснява представител на Държавния департамент. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР