Администрацията на САЩ обмисля да добави Русия към своя списък

...
Администрацията на САЩ обмисля да добави Русия към своя списък
Коментари Харесай

САЩ разглеждат вкарването на Русия в списъка на спонсорите на тероризма

Администрацията на Съединени американски щати обмисля да добави Русия към своя лист с държавни спонсори на тероризма в светлината на събитията в Украйна. Това изказване направи в сряда държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън.

„ Обмисляме това “, сподели той на чуване в Комисията по бюджетните заеми на Сената на Съединени американски щати, отговаряйки на въпрос за опцията за включване на Руската федерация в този лист.

„ Адвокатите учат това “, удостовери ръководителят на американското външнополитическо ведомство. Той получи въпрос по тази тематика от сенатор Линдзи Греъм (републиканец от Южна Каролина).

В същото време Блинкен изрази версия, съгласно която Русия сякаш тероризира популацията на Украйна, като организира там специфична военна интервенция.

„ Не се колебая, сенаторе, че руснаците тероризират украинския народ “, сподели шефът на американската дипломация.

Той обаче посочи, че към момента не може да каже дали критериите на съответното национално законодателство ще разрешат на американската администрация да предприеме тази антируска стъпка.

„ Въпросът – дублирам, юристите учат това – е, че ние фактически отговаряме на условията на закона за включване в този лист “, акцентира Блинкен.

Освен това държавният секретар означи, че Съединените щати имат намерение да създадат всичко допустимо, с цел да държат съветската страна виновна за хипотетичното й присъединяване във военни закононарушения в Украйна.

„ Ние имаме намерение да създадем всичко по силите си, без значение какъв брой време лишава, с цел да подсигуряваме, че осъществените закононарушения ще бъдат подведени под отговорност “, сподели той.

По-рано съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов съобщи, че специфичната военна интервенция на Руската федерация в Украйна има за цел да постави завършек на дългогодишния геноцид на цивилните в Донбас и да разоръжи неонацистите в Украйна. Според него Русия, за разлика от Съединени американски щати, прави всичко, с цел да спре военните закононарушения.

Междувременно, както прессекретарят на Белия дом Джен Псаки призна на 18 април, Съединени американски щати прибавят страни към своя лист със спонсори след инспекция и за многократна поддръжка за тероризма. Според нея, с цел да бъде включена дадена страна в този лист, държавният секретар ще би трябвало да откри, че държавното управление на тази страна неведнъж е подкрепяло актове на интернационален тероризъм.

„ И, несъмнено, тези избрания са направени след изчерпателен разбор “, увери Псаки.

В момента единствено Иран, Северна Корея, Куба и Сирия са включени в категорията на държавни спонсори на тероризма в Съединените щати.

Списъкът е формиран от Държавния департамент на Съединени американски щати. Американската администрация има необятни пълномощия във връзка с налагането на наказания против лицата в листата.

Министерството на финансите на Съединени американски щати може да предприеме дейности против тези юридически и физически лица, както и страни, които търгуват със страни в листата. Включването на страна в листата може да има обилни последствия за по-нататъшни ограничаващи ограничения.

От 1979 година администрацията на Вашингтон добави единствено дребен брой страни към листата си и ставаше дума за „ страни разбойници, в които ползите на Съединени американски щати са лимитирани “, изясни по-рано The Washington Post.

Според изданието украинският президент Владимир Зеленски е изискал да се включи Русия в листата на страните, спонсори на тероризма по време на неотдавнашен телефонен диалог с началника на кабинета на Съединени американски щати Джо Байдън.

Байдън, съгласно вестника, не е поел никакви задължения, само че споделил, че е подготвен да изследва редица оферти за увеличение на натиска върху Москва.

Наскоро редица републиканци в Конгреса приканиха администрацията да добави Русия към листата. Въпреки това, както сподели източник от Капитолийския рид пред The Washington Post, представители на изпълнителната власт дадоха отговор на тези апели уклончиво, обещавайки единствено да прегледат сходни оферти.

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР