Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп разглежда възможността да

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп разглежда възможността да
Коментари Харесай

САЩ може да забранят влизането на китайски комунисти и семействата им

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп преглежда опцията да вкара възбрана за влизане в страната на членовете на Китайската комунистическа партия (ККП) и техните фамилии. Това заяви в сряда американският вестник The New York Times, представен от организация " Фокус ". 
Според изданието администрацията също изследва оферти за отменяне на американските визи на тези членове на ККП и членовете на техните фамилии, които са в Съединени американски щати, както и за ограничение на влизането в страната на военнослужещи от Народноосвободителната войска на Китай (НОАК) и на ръководителите на държавните предприятия на КНР. Според вестника ще бъде извънредно мъчно да се изпълнят сходни оферти предвид на обстоятелството, че ККП има 92 милиона членове. През 2018 година съвсем 3 милиона китайски жители влязоха в САЩ; американските управляващи не знаят местоположението на множеството посетители от азиатската страна. 
The New York Times отбелязва, че предложенията са включени в плана на декрет на президента Тръмп. Този документ се основава на Закона за имиграцията и националността и към момента не е приключен.
Държавният секретар Майк Помпео в сряда разгласи въвеждането на едностранни наказания против някои чиновници на софтуерни компании в Китай, участващи, съгласно заключенията на американските управляващи, в нарушаването на правата на индивида. Както е обяснено в изказване на Помпео, съгласно Закона за имиграцията и поданството идването на чужденец в Съединени американски щати е недопустимо, в случай че управляващите на страната имат съображение да считат, че влизането им „ може да има съществени неподходящи външнополитически последствия “ за Вашингтон.
В началото на юли Държавният департамент, Министерството на финансите, търговията и вътрешната сигурност на Съединени американски щати издадоха взаимно изказване, предупреждаващо за опасности за компании, чиито вериги за доставки са свързани с предприятия от китайския Синдзян-Уйгурски самостоятелен окръг по отношение на предполааемите нарушавания на човешките права, които се правят от ККП на тази територия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР