Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обмисля да използва

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обмисля да използва
Коментари Харесай

Джо Байдън ще продължи да въоръжава Украйна

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън обмисля да употребява стратегия за безплатна помощ на Държавния департамент за изпращане на спомагателна военна помощ на Украйна .

Това заяви Politico, базирайки се на осведомени източници.

Според двама от събеседниците на изданието единият вид, който се преглежда, е да се употребява стратегия на Държавния департамент, която дава безплатни средства или заеми на партньорските страни за закупуване на оръжие и отбранителна техника .

" Според Държавния департамент към 21 септември Съединените щати са имали почти 650 милиона $ оставащи от 4,6 милиарда $ задгранично военно финансиране , което Конгресът е отпуснал като част от два спомагателни пакета за Украйна и " страни, наранени от обстановката в Украйна ", означи вестникът.

Един от източниците на изданието разясни, че даже в случай че администрацията употребява финансови пълномощия за закупуване на оръжия, Конгресът въпреки всичко би трябвало да позволи в допълнение финансиране за поддръжка на Украйна.

Освен това чиновник на Министерството на защитата, който приказва с изданието, сподели, че администрацията на Съединени американски щати може да изиска от Конгреса да пренасочи финансирането от други позиции на бюджета на Пентагона за поддръжка на Украйна. Това решение обаче ще изисква утвърждението на законодателите.
 Спада публичната поддръжка в Съединени американски щати за въоръжаване на Украйна
Спада публичната поддръжка в Съединени американски щати за въоръжаване на Украйна

Според анкета единствено 41% от американците считат, че Вашингтон " би трябвало да даде оръжия на Украйна "

На собствен ред представителят на Пентагона Патрик Райдър сподели, че Министерството на защитата към този момент няма желание да прави това.

" Оставаме ангажирани да работим с Конгреса по спомагателен бюджет за Украйна и приемане на цялостен бюджет ", сподели той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР