Администрацията на президента Доналд Тръмп обяви, че е издействала разширен

...
Администрацията на президента Доналд Тръмп обяви, че е издействала разширен
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея внесоха промени в споразумението за свободна търговия

Администрацията на президента Доналд Тръмп разгласи, че е издействала уголемен достъп до южнокорейския авто пазар и в това време е осигурила на американските автомобилостроителни компании отбрана от южнокорейския импорт, съобщи Асошиейтед прес.

Вашингтон и Сеул са постигнали съглашение да трансформират двустранното съглашение за свободна търговия, оповестиха високопоставени представители на администрацията, потвърждавайки направено по-рано известие в Сеул.

Тръмп бе нарекъл предходното съглашение с Южна Корея " палач на работни места ", напомня АП.

Новото съглашение удвоява до 50 000 броя на колите, които всеки американски автомобилостроител може да изнася годишно за Южна Корея, понижава бюрократичните промени за американските артикули и усилва до 25 % митата върху южнокорейските пикапи за 20 години до 2041 година.

Съединени американски щати са се споразумели с Южна Корея, че Сеул няма да изисква от американските автомобилопроизводители да съблюдават южнокорейските екологични стандарти, а ще ги съпоставя с настоящите в Съединени американски щати. Досега колите трябваше да дават отговор и на стандартите на Съединени американски щати, и да подлежат да спомагателни инспекции в Република Корея, разясни представител на администрацията.

Южна Корея заобикаля новите американски вносни мита върху стоманата от 25 на 100, само че в подмяна се съгласява да одобри квоти, равняващи се на 70 на 100 от годишния й износ за Съединени американски щати от 2015 до 2017 година, напомня АП.

Официалният представител на администрацията направи тези изказване за АП при изискване да остане неизвестен. Очаква се постигнатите промени да бъдат оповестени публично в най-скоро време, посочи АП.

Споразумението за свободна търговия сред Сеул и Вашингтон бе подписано през април 2007 година и влезе в действие през 2012 година. По време на предизборната си акция Тръмп подлага на критика този контракт и го дефинира като непочтен и неблагоприятен за Америка, която се била лишила поради него от 100 000 работни места.

Източник:БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР