Администрацията на президента Джо Байдън заяви днес, че ще продаде

...
Администрацията на президента Джо Байдън заяви днес, че ще продаде
Коментари Харесай

САЩ пускат на пазара допълнително 20 млн. барела петрол от стратегическия си резерв

Администрацията на президента Джо Байдън съобщи през днешния ден, че ще продаде в допълнение 20 млн. барела нефт от Стратегическия петролен запас (SPR) като част от предходен проект за потребление на запасите си, с цел да успокои цените на петрола, които се покачиха поради нашествието на Русия в Украйна, съобщи Ройтерс.

Белият дом разгласи в края на март, че ще освободи рекордните 1 милион барела дневно нефт за шест месеца от Стратегическите петролни запаси, съхраняван в издълбани солни пещери по крайбрежията на Луизиана и Тексас, съобщи БНР.

Съединените щати към този момент са продали 125 милиона барела от запаса, като близо 70 милиона барела към този момент са доставени на купувачите, сподели почитан чиновник на администрацията пред кореспонденти.

Предоставянето на нефт от стратегическите запаси е " избавителен пояс за доставките " за петролните и рафиниращите компании, защото промишлеността продължава да поставя старания да възвърне производството на нефт след спадове по време на пика на коронавирусната пандемията, сподели служителят, представен от Ройтерс.

Администрацията за енергийна информация на Съединени американски щати, статистическият отдел на Министерството на енергетиката, съобщи този месец, че добивът на нефт в страната ще нарасне до повече от 11,9 млн. барела дневно през 2022 година и до близо 12,8 млн. барела дневно през 2023 година, от към 11,2 млн. барела дневно през 2021 година Това е спрямо рекордните близо 12,3 милиона барела дневно през 2019 година

След днешната вест за стартиране на още 20 млн. барела от стратегическия запас петролните фючърси парираха утринното повишаване и към този момент бележат намаления. Фючърсите на нефт Брент поевтиняват към 18.45 часа българско време с 0,6% към 104,50 $ за барел, откакто по-рано денем нарастнаха над 107 $ за баел.

Фючърсите на американския лек недопечен нефт WTI пък поевтиняват с 1,2% към 95,40 $ за барел, отстъпвайки от утринен връх към 99 $ за барел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР