Администрацията на Община Варна се включи в акцията Да изчистим

...
Администрацията на Община Варна се включи в акцията Да изчистим
Коментари Харесай

Общинската администрация се включи в почистването на Варна от листа

Администрацията на Община Варна се включи в акцията " Да почистим Варна след урагана ", която кметът Благомир Коцев разгласи преди дни, апелирайки тази събота и неделя, жителите на морската столица да се включат като почистят пред домовете си.

Самият Коцев също се е присъединил в акцията, излиза наяве от профила му във фейсбук. Председателят на Общински съвет – Варна Христо Димитров и чиновници от институцията също са се присъединили в самодейността „ Да почистим Варна дружно “. В дъждовния съботен ден те събраха над 100 чувала листна маса и почистиха част от пространството сред пл. „ Съединение “ и бул. „ Чаталджа “ – по улилиците „ Княз Н. Николаевич “, „ Ген. Гурко “, „ Ген. Сколбелев “.

Призивът е листните боклуци да се събират в чували наоколо до контейнерите за боклук, а клоните да се събират на компактни купчини. За да се улесни работата на сметопочистващите чиновници е належащо чувалите и купчинките с клони да бъдат на към метър разстояние от контейнерите за боклук.

Техника и чиновници на Община Варна ще съберат чувалите от целия град и ще ги транспортират в специфичното хранилище за компостиране в село Въглен.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР