Администрацията на Доналд Тръмп обяви забрана на държавните ведомства да

...
Администрацията на Доналд Тръмп обяви забрана на държавните ведомства да
Коментари Харесай

Тръмп забранява на държавните ведомства бизнеса с Huawei

Администрацията на Доналд Тръмп разгласи възбрана на държавните ведомства да купуват съоръжение и услуги от Huawei. Това оповестява CNBC, представена от БГНЕС, базирайки се на почитан източник.
" Белият дом възнамерява да предприеме огромна стъпка за възбрана на държавните организации да вършат бизнес с Huawei. Очаква се администрацията на Тръмп да издаде декрет през днешния ден, в който да забрани на организациите да купуват телекомуникационно съоръжение, съоръжение за видеонаблюдение или услуги от Huawei ".
Джейкъб Ууд, представител на Службата за ръководство и бюджет на Белия дом, съобщи, че " администрацията се ангажира да пази страната от непознати съперници ". Отбелязва се, че новото предписание ще влезе в действие на 13 август, като то се отнася освен за Huawei, само че и за други китайски телекомуникационни компании, като ZTE и Hikvision.
Припомняме, че администрацията на Съединени американски щати упреква Huawei в съдействие с военните и разузнаването на КНР и вероятно шпиониране на клиенти. Съединените щати също убеждават редица страни да не употребяват инфраструктурата и оборудването на Huawei при прехода към 5G клетъчен стандарт. През май Министерството на търговията на Съединени американски щати вкара Huawei в черния лист, което блокира пътя на компанията към закупуване на съставни елементи и технологии от американски производители. Huawei също е в листата на фирмите, на които е неразрешено да вършат бизнес с американски компании без съответните лицензи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР