Администрацията на Байдън отново предупреждава за потенциални заплахи от външни

...
Администрацията на Байдън отново предупреждава за потенциални заплахи от външни
Коментари Харесай

Американската антитерористична агенция вижда заплаха в новите блокирания и повторно отваряне на Covid

Администрацията на Байдън още веднъж предизвестява за евентуални закани от външни и вътрешни терористи, заявявайки, че те могат да бъдат подхранвани от всичко - от идването на бежанци от Афганистан до вероятни нови ограничавания за Covid-19, оповестява RT.

През остатъка от 2021 година и през 2022 година „ расово или етнически стимулирани насилствени екстремисти и насилствени екстремисти, настроени срещу правителството/авторитета, ще продължат да съставляват опасност “ за Съединени американски щати, се споделя в бюлетин на Министерството на вътрешната сигурност в сряда.

Чуждестранни или локални терористи исторически са се насочили към препълнени места и „ на моменти са причинявали всеобщи аргументи (sic) “, уточни DHS, отбелязвайки, че идните „ дати с религиозно значение през идващите няколко месеца “ и продължаващото наново отваряне от пандемични блокирания „ могат да дават увеличени цели на опция за принуждение. ” Те обаче побързаха да отбележат, че „ понастоящем няма достоверни или непосредствени закани, свързани с каквито и да било дати или места “.

Въпреки това, в случай че се вкарат „ нови ограничавания за публичното здраве “ при положение, че се появи нов вид на Covid-19, това също може да бъде употребявано като „ аргументация “ за принуждение против държавното управление или чиновници на публичното опазване на здравето от страна на „ антиправителствени екстремисти “, сподели DHS.

Освен това някои „ домашни насилствени екстремисти “ (DVE) „ се пробваха да употребяват преместването на афганистански жители “ в Съединени американски щати, с цел да „ изострят историческите недоволства на DVE по отношение на имиграцията и американската мюсюлманска общественост “, се твърди в бюлетина.

DHS също се оплака от „ разкази онлайн “, за които се твърди, че предизвикват или застъпват принуждение против „ определени длъжностни лица, политически представители, държавни уреди, правоприлагащи органи, религиозни общности или търговски обекти и хипотетични идеологически съперници “.

Отделът посъветва американците да „ държат бдителни “ и да рапортуват за всяка подозрителна активност, да се вслушват в локалните управляващи и да развиват „ цифрова медийна просветеност, с цел да разпознават и построяват резистентност на подправени и нездравословни разкази “.

Предупреждението в сряда следва модела на бюлетините за вътрешна сигурност, откогато президентът Джо Байдън встъпи в служба. През януари DHS предизвести, че „ някои идеологически стимулирани насилствени екстремисти с възражения против упражняването на държавна власт и президентския преход, както и други възприемани недоволства, подхранвани от подправени разкази, могат да продължат да се активизират, с цел да подбуждат или правят принуждение “. Нищо не се е случило.

През май DHS съобщи, че премахването на блокирането на Covid-19 може да докара до екстремистки офанзиви, а през август се тревожи за „ някои теории на конспирацията, свързани с възобновяване на някогашния президент Тръмп “. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР