Байдън откри нов план за изплащане на студентски дълг. Ето как да се запишете в SAVE.

...
Администрацията на Байдън откри новия си план за изплащане на
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън откри новия си план за изплащане на студентски заем за записване чрез бета приложение, което дава възможност на кредитополучателите да се запишат по-рано в програмата.

Планът Saving on a Valuable Education (SAVE) е програма за изплащане, насочена към доходите, или IDR, която обвързва месечната вноска на кредитополучателя с доходите му, намалявайки финансовата им тежест. Но IDR имаха някои големи клопки, като например позволяването на лихвата да нараства върху дълга на кредитополучателя, което накара администрацията на Байдън да разработи SAVE като алтернатива.

Новият бета сайт идва, когато изплащането на студентски заем е настроено възобновете тази есен след тригодишна пауза поради здравната криза с COVID и месец след като Върховният съд блокира плана на президента Джо Байдън да изтрие до $20 000 дълг на студент кредитополучател. Лихвата ще започне да се начислява през септември, като месечните плащания ще започнат отново през октомври за кредитополучателите.

уебсайт. В горната част на сайта ще видите връзка, която гласи „Ново: Кандидатствайте за план SAVE.“

Сайтът отбелязва, че кандидатите могат да стартират заявление за IDR, което включва опцията за записване в новия изплащателен план SAVE.

„Приемаме заявления сега, за да ни помогне да прецизираме процесите си преди официалното стартиране. Ако изпратите заявление за IDR сега, то ще бъде обработено и няма да е необходимо да бъде изпратено повторно", отбелязва сайтът.

Не виждам опцията ЗАПИСАНЕ. Какво се случи?

Ако кандидатствате и не виждате опцията, трябва да опитате отново по-късно, според Министерството на образованието.

Администрацията на Байдън каза, че опцията ЗАПАЗИ ще да бъде „налично за включване и изключване по време на този период на бета тестване“.

Какви ще бъдат моите плащания под SAVE?

Кредитополучателите могат да намалят месечните си плащания наполовина или дори да имат месечни плащания от $0. Много други ще спестят до 1000 долара годишно при изплащане, според администрацията на Байдън.

Програмата се основава на доходите и размера на семейството, като домакинствата с по-ниски доходи и повече членове на семейството плащат най-малко.

Например, домакинство с четирима членове на семейството и годишен доход от $60 000 ще плаща $0 на месец според новия план, докато едночленно домакинство със същия доход ще плаща $227 на месец, образованието Министерството каза.

Кой отговаря на условията за плана SAVE?

Планът SAVE е достъпен за кредитополучатели с директен заем в добро състояние, каза отделът по образование.

Той ще замени съществуващия ревизиран план Pay-As-You-Earn (или REPAYE), като хората, които понастоящем са в план REPAYE, ще бъдат автоматично записани в плана SAVE, с коригирани плащания, добави администрацията на Байдън.

< h2>Как планът SAVE намалява месечните плащания?

Планът SAVE намалява процента от личния доход, който кредитополучателите трябва да плащат всеки месец към своя студентски заем. Настоящите IDR за заеми за студенти изчисляват, че кредитополучателите плащат 10% от дохода над 225% от прага на бедност, но планът SAVE ще намали това до 5%, според администрацията на Байдън.

Кредитополучателите със заеми както за студенти, така и за студенти ще плащат средно претеглена стойност между 5% и 10% от доходите си, въз основа на първоначалните главни салда по техните заеми, се добавя.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР