Администрацията на Байдън избра ветеран дипломат с дългогодишен опит по

...
Администрацията на Байдън избра ветеран дипломат с дългогодишен опит по
Коментари Харесай

Байдън избра ветеран дипломат за нов посланик в Русия

Администрацията на Байдън избра деец посланик с дълготраен опит по съветските въпроси за собствен претендент за идващия дипломат в Русия, написа АП.

Представители на администрацията, осведомени с въпроса, разясняват, че номинацията на Лин Трейси, актуалният дипломат на Съединени американски щати в Армения, ще бъде импортирана в Сената незабавно щом съветското държавно управление подпише избора . Номинациите за посланици би трябвало да бъдат утвърдени от държавното управление хазаин според разпоредбите на дипломатическия протокол.

Подобно утвърждение нормално е рутинно, само че приемането от страна на Русия на избора на Джо Байдън за дипломат не може да се приема за даденост във време на изключително напрегнати връзки сред Съединени американски щати и Русия по отношение на Украйна, задържането на американци в Русия, обвиняванията за съветска интервенция в изборите в Съединени американски щати, ескалиращия спор към личния състав на посолствата във Вашингтон и Москва и други.

Предложението се случва и в миг, когато доста специалисти по Русия в Съединените щати, които може да са претенденти за поста в Москва, са със забрани от Русия . Русия е осведомена за решението на администрацията да избере Трейси преди няколко седмици, само че към момента не е дала формалното си утвърждение, допълват чиновници.

Трейси , която приказва съветски, преди този момент е била старши консултант по съветските въпроси в Бюрото по европейски и евразийски въпроси на Държавния департамент , като заместник-ръководител на задачата в посолството на Съединени американски щати в Москва . Тя също е заемала няколко поста в Централна и Южна Азия .

Предишният дипломат на Съединени американски щати в Москва, Джон Съливан, напусна по-рано този месец , овакантяване, което се очакваше тази есен, само че беше ускорено от влошеното здраве на брачната половинка му, която умря ден след завръщането му .

Трейси е ценена в дипломатическите среди . Тя получи премия за подвиг на Държавния департамент от тогавашния държавен секретар Хилари Клинтън през 2009 година

Докато управлява американското консулство в Пешавар в граничните райони на Пакистан, обхванати от бунтовници, Трейси оцеля след нахлуване против нея, автомобилът й бе надупчен с патрони , само че настоя да отиде на работа този ден и да остане на поста , макар че съображенията за сигурност постановяваха консулството да редуцира личния състав си.

Трейси получи и оценката на Държавния департамент за работата си като заместител в посолството в Москва.

Докато позицията на дипломат в Русия остава вакантна, Елизабет Руд, заместник-ръководител на задачата в Русия, служи като основен посланик на Съединени американски щати в Москва.

Посланическият пост се оваканти в миг , когато Съединените щати водят акция от страна на страните-членки на НАТО за въоръжаване и финансиране на Украйна , до момента в който страната се бори да прогони брутална съветска инвазия . Администрацията на Байдън също играе водеща роля за интернационалните наказания, ориентирани против стопанската система на Русия, с цел да я принудят да постави завършек на войната.

Руският президент Владимир Путин, който вижда разширението на НАТО и други западни партньорства с някогашни съветски републики като посягане на Съединени американски щати върху сигурността на Русия , стартира нашествието през февруари, ориентирана към западноориентираното държавно управление на Украйна.

Следващият дипломат на Съединени американски щати в Москва също евентуално ще играе централна роля в договарянията за връщането вкъщи на двама американци, които съгласно Съединени американски щати Русия задържа незаслужено,  и.
 Американският дипломат Джон Съливан си потегли от Москва
Американският дипломат Джон Съливан си потегли от Москва

Приключи мандатът му, Елизабет Руд ще извършва отговорностите до назначение на титуляр
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР