Администрацията на Байдън и законодателите от двете страни на парламента

...
Администрацията на Байдън и законодателите от двете страни на парламента
Коментари Харесай

Помощта на САЩ за Украйна надхвърлят разходите за първите 5 години от войната в Афганистан

Администрацията на Байдън и законодателите от двете страни на Народното събрание дадоха обещание да се опълчват на войната на Русия в Украйна и на опасността, която тя съставлява за европейската сигурност, а средствата, отпуснати до момента за Киев, към този момент надвишават разноските на Съединени американски щати за първите пет години в Афганистан.

В петък администрацията на Байдън разгласи още един пакет от 400 млн. $ за военните разноски за Украйна, която се пробва да отблъсне настъплението на Русия.

Съобщава се, че последният пакет е направен в съгласуваност с украинските публични лица за това, от което съответно се нуждаят на фронтовата линия, и идва единствено няколко дни откакто съветският президент Владимир Путин разгласи победа над източната Луганска област.

Тежката артилерия, като гаубици и високомобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS), е измежду главните продукти, от които Украйна се нуждае, с цел да нападна съветските командни и контролни пунктове, ситуирани зад фронтовата линия.

В петък Пентагонът удостовери, че Съединени американски щати са дали 8 милиарда $ помощ за сигурност след нахлуването на Русия през февруари, само че Вашингтон се ангажира да похарчи доста повече.

По-рано тази година Конгресът разгласи, че ще похарчи 54 милиарда $ за обичайната задгранична и военна помощ, с цел да помогне за потушаването на настъплението на Путин.

Средствата значително ще бъдат разпределени по обичайните канали за подкрепяне на Украйна, само че ще обезпечат и поддръжка за страните от НАТО и американските войски, ситуирани в Европа.

По-голямата част от пакета ще бъде разпределена в близко бъдеще, евентуално до края на годината, оповестява Fox News.

Според отчет на Центъра за стратегически и интернационалните проучвания, в последния пакет от 40 милиарда $, признат през май, има ограничения, чието осъществяване може да отнеме години, като да вземем за пример закупуването на спомагателна ракетна батарея Patriot, която евентуално може да бъде построена в съюзническа страна като Полша.

Все още не е ясно какъв брой средства ще похарчат Съединени американски щати през 2022 година за противопоставяне на експанзията на Путин, само че съгласно информация, предоставена от ForeignAssistance.gov, Съединени американски щати към този момент са похарчили повече за подкрепяне на сигурността в Украйна, в сравнение с през първите пет години в Афганистан

До края на 2006 година Съединени американски щати похарчиха над 7,4 милиарда $ за битката си против талибаните. До 2011 година разноските за 20-годишната война доближиха своя връх, когато единствено през тази година бяха изхарчени 11,4 милиарда $.

Байдън и други западни водачи дадоха обещание да продължат да поддържат Украйна " толкоз дълго, колкото е належащо ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР