Администрацията на американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски
Коментари Харесай

Тръмп планира да изтегли САЩ от договора Открито небе

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския е уведомила интернационалните сътрудници за желанието си да изтегли Съединени американски щати от контракта "Открито небе ", оповестиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Този контракт разрешава на над 30 страни да правят невъоръжени наблюдателни полети над териториите си едни на други за поощряване на доверието и отбягване на спорове посредством следенето на придвижвания на военни елементи и на ограничения за ограничение на въоръженията.

Администрацията на Съединени американски щати желае да денонсира контракта, тъй като съгласно нея Русия го нарушава, а и тъй като събраните фрагменти от тези полети могат да се получат по-бързо и на ниска цена от американски военни или търговски спътници, предава Българска телеграфна агенция.

Тръмп стопира да приема до ден-два хидроксихлорохин

Договорът "Открито небе " е подписан в Хелзинки през 1992 година и влиза в действие от 2002 година. Подписан е от 35 страни, измежду които България.

Русия не е била публично известена от Съединени американски щати, че те се отдръпват от контракта "Открито небе ", съобщи съветският заместник-външен министър Александър Грушко, представен от ТАСС.

"Не ми е известно да сме получавали някакво публично съобщение ", сподели той.

Излизането на Съединени американски щати от този контракт ще навреди на системата на военна сигурност в Европа, съобщи Грушко.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР