Администрацията на американския президент Джо Байдън планира да похарчи 2

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън планира да похарчи 2
Коментари Харесай

САЩ са на прага на инфраструктурна революция

Администрацията на американския президент Джо Байдън възнамерява да похарчи 2 трилиона долара за възобновяване на икономическия напредък на Америка. Президентът сподели, че проектът ще сътвори ``най-силната, най-устойчивата и новаторска стопанска система в света``, съобщи в. ``Гардиън``. 

В Питсбърг, Пенсилвания, където започва президентската си акцията преди две години, Байдън разгласи, че скъпата концепция цели да възвърне 20 хиляди благи пътища и автомагистрали и ще ремонтира 10-те най-значими от икономическа позиция моста в страната. Това е единствено част от дълъг лист с планове, които ще се оправят с климатичната рецесия, неравенството сред небогати и богати и подобряването на конкурентоспособността на Съединени американски щати.

Мярката включва стотици милиарди долари за разширение на достъпа до високоскоростни пътища, подмяна на оловни водопроводни тръби, което ще обезпечи достъп до чиста питейна вода, надграждане на електрическата мрежа, което ще я направи по-надеждна, прекосяване към нови, по-чисти енергийни източници. Ще бъдат усъвършенствани домовете за грижи за възрастни хора и хора с увреждания, ще се модернизират учебните заведения, домовете и офис постройките, като в същото време ще бъде отделено финансиране за образование на милиони служащи.

Разходите са планувани за идващите осем години и ще генерират милиони нови работни места, сподели Байдън. За да заплати пакета, той предложи доста нарастване на корпоративните налози, което да компенсира разноските в продължение на 15 години. Президентът прикани за повишение на корпоративния налог от 21% на 28%, а мултинационалните корпорации в Съединени американски щати да заплащат по-високи налози върху облагите, направени в чужбина.

Тези проекти към този момент провокираха яростна опозиция. Републиканците нарекоха покачването на данъците  " рецепта за застоялост ", до момента в който мощни бизнес организации заявиха, че поддържат вложенията, само че ще се опълчват на нарастването на налозите, съобщи БиБиСи.

Пакетът е единствено първата половина от амбициозния проект на администрацията на Байдън, който, в случай че бъде утвърден от Конгреса, би трансформирал фрапантно американската стопанска система. Байдън съобщи, че ще показа втори законодателен пакет, ориентиран към американските фамилии, през идващите седмици, който ще се концентрира върху вложенията в опазването на здравето, грижите за децата и образованието. Очаква се тази мярка да бъде платена, най-малко частично, посредством повишение на налозите за най-богатите в страната.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР