Администраторът на общността в Норвегия Валентин Желев припомни историята на

...
Администраторът на общността в Норвегия Валентин Желев припомни историята на
Коментари Харесай

Родители Изреваха: Зловеща Организация Отнема Децата На Български Семейства! Хвърлят Ги В Лапите На Извратени Насилници!

Администраторът на общността в Норвегия Валентин Желев напомни историята на Цветелина Оланд, която провокира публични диспути. Според декларацията Барневарн покрива активността си зад подправени лозунги за угриженост и богатство на децата, като ги лишава от биологичните им родители. Опасенията на родителите са, че децата постоянно биват настанявани в приемни фамилии, където са подложени на принуждение и полов тормоз. " Няма да спрем нашите действия, до момента в който Норвегия не освободи нашите деца ", съобщи Желев.

В протестната декларация се отбелязва, че Социалната работа Барневарн потъпква съществени точки от Европейската спогодба за правата на индивида (ЕКПЧ), а дружно с това и европейското законодателство.

На конференцията участва и ръководителят на " Асоциация на бащите в България " Николай Николов, който съобщи, че въпросите не засягат единствено българчета в Норвегия, а и деца от цяла Европа. По думите му сходни случаи има в страни като Чехия, Полша, Румъния, а най-многобройни са в Русия.

" Имаме помощта и закрилата на Европейската комисия и Европейския парламент ", добави още той. Според Николов, норвежката организация за протекция на детето цели да окаже напън върху българските институции, като целеустремено задържа български деца. " Не може да се употребяват децата. Те не са благосъстоятелност на страната ", заключи Николов.

" Познавам доста майки, които са останали без децата си, тъй като Барневарн е решила по този начин ", сподели Адриана Баева, също наранена от норвежката работа.

Българската общественост в Норвегия упорства за безусловното затваряне на всички проблеми, в които са следени български фамилии и те да получат правото да изоставен територията на Норвегия.

Общността чака от страна на Република България дипломатически напън, лишаване на пълномощията на посланика на Норвегия у нас, както и рестрикции върху норвежки компании и възбрана за осъществяване на действия на норвежки Неправителствени организации.

Протестната декларация ще бъде оповестена в обществените медии.

Припомняме, казусът стана общопризнат, когато при започване на юни т.г. някои български родители, чиито деца са отнети от обществената работа в Норвегия алармираха.

На 4 юни посланикът ни в Норвегия Румяна Митрева изясни, че българските дипломати в Норвегия нямат по-широк достъп до информация спрямо медиите.

На 7 юни имаше среща сред външния министър Екатерина Захариева и Лиз Николин Клевен Гревстад, дипломат на Кралство Норвегия, акредитирана за България.
" Децата са преди всичко в нашата просвета и народопсихология и тяхното място е в фамилията. Разбираме, че всяка страна се пробва да пази правата на децата съгласно личните си правила ", стана ясно от думите на Захариева.

На 16 юли в София имаше българо-норвежки съвещания за изясняване на случаите на изведени от фамилиите си деца организираха представители на институциите на двете страни. Обсъждането беше сред специалисти, които наблюдават използването на настоящите интернационалните контракти и националното законодателството, което урежда правата и закрилата на детето.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР