Административният съд на София е спрял заповедта на Дирекцията за

...
Административният съд на София е спрял заповедта на Дирекцията за
Коментари Харесай

Съдът отмени забраната за строежа на „Златен век“

Административният съд на София е спрял заповедта на Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК), съгласно която градежът на плана „ Златен век “ би трябвало да бъде прекратен. Решението е от петък предходната седмица 25 юни, оповестиха от компанията „ Артекс “, която стои зад плана.

Според претекстовете на Съда „ следващо вероятно незаконосъобразно прекъсване на градежа ще аргументи обилни и мъчно поправими вреди на за сдружението, които ще бъдат в размер на милиони. "

Според ДНСК срокът на разрешителното за градеж на небостъргача е изминал през януари 2020 година

Кметът на регион Лозенец Константин Павлов, в който се намира градежът „ Златен век " също излезе със мнение, съгласно което, истинското позволение на постройката е от 2007 година малко преди да бъде признат общият организационен проект. „ Това позволение е обещано преди този момент, тъкмо тъй като не дава отговор на това, което се е възнамерявало да се одобри след този интервал. След като постройката не е била приключена в границите на 10 години, разрешителното е изтекло и е трябвало да бъде изтънчено ново такова, по към този момент променените правила. Това не е било направено ”, добави Константин Павлов.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР