Административният ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Ивайло Ангелов желае да

...
Административният ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Ивайло Ангелов желае да
Коментари Харесай

Административният ръководител на Апелативната специализирана прокуратура иска да участва в обсъждането на законодателните промени

Административният началник на Апелативната профилирана прокуратура Ивайло Ангелов желае да се включи като заинтригувана страна в публичното разискване и работните групи за разискване на законодателни промени. Това излиза наяве от негово намерено писмо до министъра на правораздаването и до Комисията по конституционни и правни въпроси в 47-ото Народно заседание.

Считам, че притежавания от мен на практика опит в наказателно-правната материя ще бъде потребен при разискване на препоръчаните нормативни промени, отбелязва той в писмото и добавя, че добитата експертиза като следовател в областен следствен отдел и в Националната следствена работа, прокурор в районна, окръжна и апелативна прокуратура, както и на учител в НИП, му дава необятен на практика и теоретичен взор над съществуващите проблеми в региона на наказателното правосъдие.

Шефът на Спецпрокуратурата подготвена да даде експретно мнение за правосъдната промяна Шефът на Спецпрокуратурата подготвена да даде експретно мнение за правосъдната промяна СП показва предпочитание и подготвеност за присъединяване в публичните диспути Ангелов акцентира, че магистратите от Апелативната профилирана прокуратура са уверени в нуждата от промени в редица текстове от Закон за съдебната власт, Наказателно-процесуален кодекс и Наказателен кодекс и са подготвени да дадат своя принос за рационализиране на настоящото законодателство от позицията на практикуващи адвокати, които познават съществуващите дефекти и проблеми.

Той показва увереност, че мнението му ще способства за качеството на предлагания законопроект и постигането на заложените цели. Участието в публичното разискване ще подсигурява спазването на откритите в член 26 от Закон за нормативните актове правила - на нужда, аргументираност, предвидимост, неприкритост, координация, субсидиарност, пропорция и непоклатимост при изработването на планове за нормативни актове, показва се в писмото. Припомняме, през вчерашния ден шефът на Специализирана прокуратура Валентина Маджарова също съобщи, че е подготвена да даде експретно мнение за правосъдната промяна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР