Административния съд в Пловдив отхвърли 15 от 17-те подадени жалби

...
Административния съд в Пловдив отхвърли 15 от 17-те подадени жалби
Коментари Харесай

Съдът отхвърли 15 жалби за събаряне на незаконни къщи във Войводиново

Административния съд в Пловдив отхвърли 15 от 17-те подадени тъжби за побутване на противозаконни постройки във Войводиново, оповестява БНР.

Едно от делата е прекъснато поради неналичието на юридически интерес във връзка с декларираното оборване, а определението е доказано от Върховния административен съд. Друго административно дело пък е планувано за 19 септември. С останалите 15 решения магистратите са отхвърлили жалбите срещу оспорените заповеди на кмета на община " Марица " за събарянето на постройките.

Съдебните актове не са дефинитивни и подлежат на обжалване пред Върховния административен съд.

Припомняме, в съда под тепетата са формирани общо 17 каузи за циганската махала във Войводиново. На 18 февруари т.г. кметът на община " Марица " Димитър Иванов издаде заповеди за побутване на незаконните домове.

До този процес се стигна, откакто двама локални роми нападнаха и пребиха командос от Войводиново, откакто той им направил забележка за погрешно секване. Към побоя над младия мъж се подозира, че са се присъединили и други поданици на ромската махала. Мъжът беше с комоцио. Инцидентът стана причина за напрежение и митинги в селото.

През май съдът отхвърли обжалването на двама от жителите на противозаконни къщи в село Войводиново против събарянето на постройките.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР