Административните звена, обслужващи граждани в сектор „Български документи за самоличност”

...
Административните звена, обслужващи граждани в сектор „Български документи за самоличност”
Коментари Харесай

Полицията е затрупана със заявления за смяна на документи

Административните звена, обслужващи жители в бранш „ Български документи за самоличност” в Пазарджик, районните ръководства в Септември, Пещера, Велинград, Панагюрище и бранш „ Пътна полиция” в Пазарджик работят с нараснало натоварване. За това призна представителят на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пазарджик Мирослав Стоянов. Причина за това е огромния брой от поданици на региона, които употребяват летните си отпуски, с цел да подменят изтеклите си документи за идентичност.

За времето от 01 до 12 август са признати и обработени заявки за издаване на 2630 персонални карти, 1513 паспорта и 825 свидетелства за ръководство на МПС. Това прави приблизително сред 300 и 350 обслужени жители дневно. Немалък е и броя на жителите искащи да записват, пререгистрират спрат или бракуват своите моторни транспортни средства.

На този стадий не се постанова удължено работно време на звената, защото в границите на постоянното се обслужват всички искащи.

Припомняме, че считано от 01.02.2021 година всички персонални карти, чийто период на годност изтича, подлежат на замяна в 1-месечен период, защото според §10, алинея 1 от Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година и за превъзмогване на последствията, удължаването на периодите на годност за персоналните карти и паспортите е годно единствено за тези, изтичащи в интервала от 13.03.2020 година до 31.01.2021 година

Не е наложително жителите да подменят паспортите си. Документите с изминал период на годност подлежат на връщане на органа, който ги е издал, до 3 месеца след приключване на валидността. В противоположен случай жителите подлежат на санкция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР