Административен съд - София реши: Строежът на Златен век продължава.

...
Административен съд - София реши: Строежът на Златен век продължава.
Коментари Харесай

Административният съд реши: Строежът на „Златен век продълж...

Административен съд - София реши: Строежът на " Златен век " продължава.

Така на процедура съдът спря издаването от ДНСК на заповед за прекъсване на градежа на небостъргача " Златен век " в столицата, потвърдиха и от компанията " Артекс ".

Административният съд в София е приел, че предявеният от " Артекс " установителен иск за валидността на разрешението за градеж е позволен, показаните доказателства откриват неговата евентуална основателност, а следващо вероятно незаконосъобразно прекъсване на градежа ще аргументи обилни и мъчно поправими вреди за сдружението. С това решение се стопира производството по издаване на заповед за прекъсване на градежа от страна на ДНСК. Това значи, че строителството на " Златен век " на този стадий ще продължи. Решението е от 25 юни, само че то може да бъде обжалвано от ДНСК в 7-дневен период пред Върховния административен съд.

Последният епизод от сагата със скандалната постройка бе на 21 юли.

Тогава началникът на ДНСК Влади Калинов разгласи, че градежа на " Златен век " стопира заради изтекло през януари 2020 година позволение за градеж. От " Артекс " претендират, че разрешението им за градеж има годност до 2022 година Текстът в закона обаче приказва нещо напълно друго, твърди шефът на ДНСК арх. Влади Калинов. Според него, разрешителното на " Златен век " е изтекло на 11 януари предходната година, като след тази дата всичко, което е издигнато, е нелегално, и предстои на унищожаване. Новият шеф на ДНСК Влади Калинов разгласи, че ще издаде нова заповед за прекъсване на градежа. Според него документите е ясна, а решението на съда не разисква периода за градеж, а заповедта на неговия предходник, която е за неспазване на строителния проект.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР