Административен съд София-град отложи за 19.01.2024 делото по жалбата на

...
Административен съд София-град отложи за 19.01.2024 делото по жалбата на
Коментари Харесай

Административният съд отложи делото на Григорова срещу избора на Терзиев за кмет

Административен съд София-град отсрочи за 19.01.2024 делото по жалбата на Ваня Григорова за изборните резултати на последните кметски избори.

Административен съд София-град отсрочи за началото на идната година делото по жалбата на Ваня Григорова, в качеството й на претендент за кмет на Столична община и МК „ Българска социалистическа партия за България “, представлявана от Иван Таков, в качеството му на ръководител и председателстващ, против решение на Общинска изборна комисия Столична за избор на кмет на Столична община, след което Васил Терзиев бе избран за новия кмет на София.

Причината за отсроченото дело е, че към момента не е подготвена комплексната съдебно-техническа и икономическа експертиза, която съдът назначи.

“В 320 протокола са установени нарушавания с машинното гласоподаване, т.е. в към 20% от всички протоколи”, сподели и Полина Витанова, ръководителят на ОИК-София. Тя разяснява, че съгласно нея решението на Общинската изборна комисия е вярно и законосъобразно. “ОИК не преброява и открива резултат, СИК-овете дефинират резултатите”, разясни Витанова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР