Административен съд – Благоевград приключи по същество адм. дело №1068/2023г.,

...
Административен съд – Благоевград приключи по същество адм. дело №1068/2023г.,
Коментари Харесай

Административен съд – Благоевград обяви за решаване делото за оспорения избор на Общински съвет – Петрич

Административен съд – Благоевград завърши всъщност адм. дело №1068/2023г., формирано срещу Решение № 300-МИ/31.10.2023г. на Общинска изборна комисия – Петрич за установяване на изборните резултати за общински съветници на община Петрич. В намерено съвещание съдът изслуша заключението на движимостите лица по всички сложени въпроси от предоставената съдебно-математическа експертиза.

Проверени по делото са изборните бумаги от избора за общински съветници в 22 секционни изборни комисии на територията на община Петрич. Въз основа на констатациите по отношение на коректността в преценката за реалност и нищожност на бюлетините, броят на действителните бюлетини, с маркирана преференция за всеки от претендентите за общински съветници и броят на недействителните бюлетини, експертизата дава мнение трансформира ли се и по какъв начин разпределението на мандатите за общински съветници сред партиите и обединенията. Приложена по делото е и информация от ЦИК с резултатите от инспекцията, осъществена от Групово дело ГРАО за лицата, дали своят вот на 28.10.2023г. на изборите за общински съветници в община Петрич, в нарушаване на разпоредбите на Изборния кодекс.

Съдът счете делото за изяснено от фактическа страна и разгласи, че ще се произнесе с решение в период.

Адм. дело №1068/2023г. е формирано по тъжба на Марио Минев, претендент за общински консултант от листата на Политическа партия Движение за права и свободи в община Петрич срещу Решение № 300-МИ/31.10.2023г. на Общинска изборна комисия – Петрич. Към делото присъединени още пет каузи по разказа на Административен съд – Благоевград, всички формирани по тъжби против № 300-МИ/31.10.2023 година на ОИК – Петрич. Двама от жалбоподателите отдръпнаха жалбите си преди насрочване на първото съвещание.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР