Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от

...
Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от
Коментари Харесай

Новини или Novini: Картината на печата за 14 януари

Actualno.com показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 14 януари, вторник.
24 часа
За първи път страната продаде нов дълг с негативна рента, написа медията. Финансовото министерство пусна емисия 5-годишни държавни скъпи бумаги за 200 млн. лева, деноминирани в лв., оповестиха от ведомството на Владислав Горанов. На извършения аукцион реализирана среднопретеглена рентабилност е негативни - минус 0,11% на година.
Труд
Битовите бандити на спецрежим след жестокото ликвидиране в Галиче, показва вестникът. Целта на спецрежима е бандитите с по едно-две висящи каузи, пуснати предварително от пандизите, осъдени са с пробация или са в изпитателен период с условни присъди да бъдат набелязани и следени от полицията и прокуратурата. При най-малки прегрешения по отношение на тях да се подхващат всички ограничения, преди да са направили тежки престъпни закононарушения.
Монитор
Всеки пети учител в учебно заведение или детска градина у нас е в предпенсионна възраст, написа всекидневникът базирайки се на данни от Националния статистически институт. През предходната образователна година педагозите на възраст сред 55 и 59 години са били 15 755 от всички 82 347 учители, шефове и зам.-директори с преподавателска претовареност в просветителните институции у нас. Най-голяма част от тях са били в общообразователните школа – 10 061, където са преподавали и най-вече от даскалите – 50 846. В детските градини пред пенсия пък са били 3647 учители, до момента в който в професионалните учебни заведения са 2152, демонстрират още данните на Национален статистически институт към края на април 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР