Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от

...
Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от
Коментари Харесай

Новини или novini: Картината на печата за 27 ноември

Actualno.com показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 27 ноември, сряда. 
Сега
Борисов самичък предложил Варна да стане боен център. Премиерът Бойко Борисов самичък е предложил на Съединени американски щати България да стане хазаин на военноморски координационен център. Борисов е договорил това, въпреки че часове по-рано на борда на държавния са-молет на път към Вашингтон настояваше, че „ чeрнoмoрcкa бaзa нa НAТO нa тeритoриятa нa Бългaрия нямa дa дoпуcнa “, разяснява медията с уточнението, че министър председателят е изискал да се прави разлика сред координационен логистичен център и военна база.
Труд
Борисов към Тръмп: Спрете да се държите с нас като с кротка и обезверена брачна половинка. Разговорът в Белия дом траял 50 мин. От Съединени американски щати желали още бази на НАТО и да поемем съответен ангажимент какъв брой полутечен газ ще внасяме. “Спрете да се държите с нас като с кротката и обезверена брачна половинка. Вие сте надалеч, получавате информация какво се случва на Балканите посредством медиатори. Внимавайте да не стане по този начин, че кротката и обезверена брачна половинка да почне да прави бели. ” Това декларирал министър председателят Бойко Борисов на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в края на срещата им в Белия дом, научи “Труд ” от високопоставени държавни източници.
24 часа
Преводачът на срещата на Борисов с Тръмп: Между двамата имаше изключителна химия ".Борисов и Тръмп толкоз близко се държаха и говореха другарски, че аз трябваше да притичам, с цел да може да се схваща това, което се приказва. Изключителна химия сред двамата, доста добра връзка, доста елементарно беше да превеждаме - за колежката ми и за мен. Много, доста съм разчувствуван, към момента съм с висок адреналин ”. Това показа Йонко Мермерски. Мермерски признава, че моментът е специфичен. „ Чувствам се фаворит и съм доста горделив, че ми дадоха опция да вземам участие в историческа среща ”, споделя той. Българинът не крие благосклонностите си към Тръмп, а споменаването на самолетите F-35 вместо F-16 съгласно него било банална неточност.
Монитор
Над 756 млн. са общо борчовете на " Топлофикация София ", като в сумата влизат и настоящите търговски отговорности на сдружението в размер към 21 млн.лв., а също близо 597 млн. лева към Българския енергиен холдинг (БЕХ). Това стана ясно във вторник при представянето от новият изпълнителен шеф и член на УС на сдружението Александър Александров пред членовете на непрекъснатата Комисия по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне в Столичен общински съвет на готовността за почналия отоплителен сезон в София.
Той заяви, че към 20 ноември сдружението дължи близо 138 млн. лв. (137,976 млн. лева.) за природен газ. „ В края на предходната седмица бяха платени близо 16 млн. лева от задължението. В задължението е включена и предплатената фактура за ноември от 50 млн. лева Предвид по-топлото време през месеца и по-малката консумация на природен газ, чакаме тази сума да бъде доста по-малка “, счита Александров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР