АБВ настоява ръководството на АЕЦ Козлодуй да бъде незабавно отстранено.

...
АБВ настоява ръководството на АЕЦ Козлодуй да бъде незабавно отстранено.
Коментари Харесай

АБВ настоява ръководството на АЕЦ Козлодуй да бъде незабавно отстранено

АБВ упорства управлението на АЕЦ " Козлодуй " да бъде неотложно отстранено. Това за съобщи пред медии ръководителят на партията Румен Петков. Повод за това е визитата на американския дипломат Н. Пр. Херо Мустафа в нуклеарната централа, което стана ясно, че е по решение на управлението на централата.



Информацията била предоставена на АБВ от ръководителя на ДАНС Димитър Георгиев по формален ред и след заявление от страна на партията за информация по ЗДОИ. Същото заявление бе изпратено с копие и до енергийния министър, само че отговор от там към момента няма.

В отговора от ДАНС се показва, че при еднократни визити на стратегическа зона, каквато е АЕЦ " Козлодуй ", се обезпечава достъп на лицата, без да е належащо издаване на позволение от Държавната организация " Национална сигурност ". Визити като тази на Н. Пр. Херо Мустафа и съпътстващите я лица се реализират по реда за еднократни визити в стратегически зони, избран от ръководителя на АЕЦ " Козлодуй ".

Румен Петков разяснява, че обезпечения достъп до АЕЦ " Козлодуй " е закононарушение към сигурността на обекта, закононарушение към технологията, която се употребява, закононарушение към употребяваното нуклеарно гориво и всички формули, които се осъществят в централата, с цел да може тя да обезпечава ток.

" Ще се обърнем към ръководителя на АЕЦ " Козлодуй " с искане да ни бъде възложен правилника или документа, с който той е прецизирал метода на заявяване, поканване, еднократно влизане на хора в стратегическата зона. Ако стратегическата зона е с темперамент на " Плод и зарзават, всеки когато и както му скимне да върви в нея и да си взима стратегически документи, значи нещо сме се объркали ".

Румен Петков добави, че АБВ ще се обърне за подпомагане и към прокуратурата във Враца, тъй като централата е във Врачанска област , за формиране на неотложно произвеждане и премахване на управлението на нуклеарната централа до привършване на инспекцията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР